Rukomet
0

Liga prvaka: Bosna - Ciudad Real 21:34

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Rukometaši Bosne Sunce osiguranja u 4. kolu Lige prvaka večeras su u Sarajevu poraženi od španskog Ciudad Reala sa 21:34 (11:16).

Prvak BiH zabilježio je još jedan ubjedljiv poraz od najbolje evropske ekipe, koja brani naslov u ovom takmičenju.

Za razliku od prvog susreta, ekipa Bosne bila je ravnopravan protivnik gotovo čitavo prvo poluvrijeme, tačnije sve do 26. minute. Nakon uvodnog vodsta (2:1) "studenti" punih šest minuta nisu uspjeli pogoditi protivnički gol, dok su Španici serijom 5:0 došli do osjetnije prednosti. Sredinom poluvremena naš predstavnik uspio se vratiti u igru i ponovo doći do prednosti (8:7). Završnica poluvremena u potpunosti je pripala gostima, koji su na odmor otišli sa pet golova prednosti.

U nastavku igra našeg tima u potpunosti se rapala. Španci su povećali prednost na 10 golova i već na samom početku drugog poluvremena uspjeli su slomiti otpor Bosne i riješiti pitanje pobjednika.

Najefikasniji u redovima našeg tima bili su Nebojša Golić i Umberto Brajković sa po tri gola, dok je golman Nebojša Grahovac i ovog puta bio naš najbolji pojedinac sa 16 odbrana. Kod gostiju najefikasniji je bio Slovenac Aleš Pajovič sa osam golova.

U preostala dva kola ekipa Bosne igra odlučujuće susrete za plasman u narednu fazu takmičenja - 16. novembra u gostima protiv grčkog Doukasa i 21. novembra u Skenderiji protiv danskog GOG Svendborga.