Polufinale rukometne LP
0

Fritz: Ja sam bio dobar, ostali nisu!

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon prve utakmice njemačkog polufinala rukometne Lige prvaka, u kojem je Kiel kao domaćin svladao Rhein-Necker Löwen s 14 golova razlike, razlika u raspoloženju jednih i drugih je podjednaka razlici u rezultatu.

Kiel je već nakon prvog poluvremena mogao početi razmišljati o novom finalu Lige prvaka. Vodili su nakon 30 minuta igre domaći rukometaši s 20-8, a na kraju su slavili s 37-23. Kielovu momčad predvodio je Čeh Filip Jicha s 12 golova (3 iz sedmerca), dok su Nikola Karabatić i Vid Kavtičnik zabili šest. U gostujućim redovima najbolji je bio Poljak Mariusz Jurasik sa osam golova.

  • Nije još vrijeme za čestitke, prije nego odigramo i susret u četvrtak. Ali ovo što smo odigrali u prvoj utakmici bilo je blizu rukometnog savršenstva. Odbrana nam je bila odlična, a golman Omeyer je nizao senzacionalne intervencije. Jedino što nije bilo dobro je nedostatak koncentracije u pojedinim trenucima. Ponekad smo prebrzo šutirali – analizirao je Kielov švedski pivot Marcus Ahlm, strijelac dva pogotka.

Zadovoljan je, dakako, bio i kapetan Stefan Lövgren.

  • Igrali smo jako dobro, Omeyer je bio u super formi, a gosti nisu imali oružje kojim bi razbili našu odbranu. U napadu nam je opet najjači adut bio kontranapad.

Iako je njegova momčad praktički već osigurala finale, trener Alfred Gislasson pronašao je i neke zamjerke na račun svoje momčadi:

  • Rezultat je dosta dobar, ali još nas čeka i druga utakmica. U napadu smo propustili dosta prilika, trebali smo zabiti i više golova. Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro i odbranu i napad, ali početkom nastavka smo pokazali slabosti. Ipak, na kraju smo opet pronašli našu igru i na utakmicu putujemo s velikom prednošću.

S druge strane, trener Rhein-Necker Löwena Wolfgang Schwenke, koji je godinama igrao u Kielu, čak nije niti govorio o mogućnostima svoje momčadi za plasman u finale.

  • Jedino se nadam da moja momčad više nikada neće imati ovako loš dan. Imali smo toliko puno promašenih prilika (33) i tehničkih pogrešaka (20). Takve brojke inače nemamo niti u dvije utakmice, a kamoli u jednoj. Ovo je, zapravo, bila mala katastrofa – rezigniran je bio Schwenke.

Iskusni golman Löwena Henning Fritz, koji je u šest sezone provedenih u Kielu (od 2001. do 2007. godine) iskusio slast osvajanja Lige prvaka, smatra da samome sebi ne može ništa predbaciti.

  • Teško je nakon ovakve utakmice bilo što reći. Dao sam sve od sebe, mislim da je moja predstava bila dobra, što se ne može reći za ostatak momčadi – izjavio je Fritz.

Nova utakmica na redu je u četvrtak, 30. aprila.