Rukomet
14

EHF Challenger kup: Poraz Ilidžanki u Trabzonu

Piše: Fuad Krvavac
Rukometašice ŽRK Ilidža poražene su u prvom susretu 2.kola EHF Challenger kupa u turskom Trabzonu od domaćeg sastava Zagnopsora sa 23:33 (9:19).

Zbog smanjenja troškova rukometašice Ilidža pristale su da oba susreta odigraju gostima u Trabzonu protiv Zagnospora, kluba za kojeg kažu da ženska legija stranaca, čak sedam igračima su strankinje.

Ilidžanke su u prvom susretu bile domaćin i "gošće“ su krenule furiozno a nakon 15 minuta igre bilo je 2:13. Potom su rukometašice Ilidže uspostavile ravnotežu i na odmor su igračice Zagnospora otišle sa deset golova viška (9:19).

U nastavku susreta "domaće“ igračice bile ravnopravne, ali trener je turske ekipe uveo mlađe igračice, tako da je tempo popustio i do kraja susreta ostala razlika od deset golova u korist Zagnospora.

Kod Ilidže nešto bolja je bila Iris Škaljić, a Anastazija Đoković i Jale Aslan kod Zagnopsora.

Drugi susret ove dvije ekipe, Zagnospor je domaćin Ilidži igra se u subotu, 22. oktobra u istoj dvorani s početkom u 16 sati.

Ilidža je igrala u sastavu: Pavlović 2, Dejanović 3, Ždrale 2, D.Saletović 4, Muhović, Čahtarević 1, J. Saletović 3, I. Škaljić 6, Pamuk, Čabrić 2, N. Škalić, Pandurević, Merdžanić, Galijatović. Trener EnsadŠunje.