Rukomet
29

RK Vogošća u subotu protiv Pelistera: Spremni smo, imamo šta pokazati

Klix.ba
Jedini bosanskohercegovački muški rukometni kolektiv u Evropi ove sezone je RK Vogošća Poljine Hills. Nakon što su prošle sezone zaustavljeni na drugoj prepreci kada su izbačeni od ruskog St. Petersburga,Vogošćani ove sezone žele napraviti korak više, a cilj je da se prezimi u Evropi. U subotu igra protiv Pelistera.

Ekipa trenera Gorana Tomića je u četvrtak nakon nešto manje od 18 sati vožnje stigla u Bitolj, gdje će sutra (subota) od 18 sati igrati prvi meč protiv Pelistera u okviru 3. kola EHF Challenger Cupa.

U ekipi vlada dobra atmosfera, a do utakmice u Bitolju, gdje se očekuje da će sutra biti preko 4.000 domaćih navijača, odradit će se dva treninga.

Tarik Međić, srednji bek Vogošćana i ponajbolji igrač domaćeg šampionata ističe da on i saigrači jedva čekaju da počne meč.

"Atmosfera je odlična i svi jedva čekamo da počne meč. Spremni smo za naredni duel i siguran sam da imamo šta pokazati. Mala prednost je na strani domaćina, koji igra pred svojim navijačima, ali mi znamo šta je naš cilj i želimo izboriti što pozitivniji rezultat", izjavio je Međić.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine ističe da je ekipa spremna te da je sreća što nema povreda.

"Spremni za ovaj duel. Drago nam je da smo svi zdravi i spremni te da nema povreda. Imamo dosta informacija o Pelisteru, ali to je i manje važno, jer je najbitnije da mi maksimalno ozbiljno uđemo u ovaj meč, kao i da na pravi način predstavimo klub, ali i cijeli bh. rukomet", rekao je rukometaš RK Vogošća.

Utakmica između RK Pelister Bitolj - RK Vogošća Poljine Hills na rasporedu je sutra (subota) od 18 sati, a sudit će je sudijski par sa Kipra Angelos Argyridis i Christos Mouttas.