Nakon žrijeba u Beogradu
0

Demirović: Nijemci brzo gube samopouzdanje, tu vidim šansu

Piše: Edin Isanović
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u dodatnim kvalifikacijama za nastup na Svjetskom prvenstvu 2013. u Španiji igrat će protiv selekcije Njemačke. Tako je danas odlučio žrijeb u Beogradu.

Komentar o dvomeču sa Nijemcima koji se igra u junu ove godine dao nam je Halid Demirović, bivši selektor bh. tima.

“Protivnik je težak, ali i da smo dobili bilo kojeg drugog suparnika, ne bi bilo lako. Sportski se nadati. Mene posebno veseli optimizam kojim zrači šef državnog tima Dragan Marković To nam treba, samo takvim pristupom možemo izboriti plasaman na završnicu”, kaže Demirović za Sarajevo-x.com. Kada smo ga pitali da u procentima prognozira, odgovorio je.

“Realno BiH ima oko 30% šansi, a Nijemci 70%. Zaslužuju maksimalan respekt, kao što i mi zaslužujemo pravo na optimizam. Oni su na kontinentalnoj smotri u Beogradu imali dvije ili tri dobre partije, ali im nedostaje kontinuitet. Dosta su ih kritikovali njihovi mediji. Također, kod njih se desila smjena generacija. Brzo gube samopouzdanje i tu vidim našu šansu. No, da bi došli do konačnog cilja svi bh. reprezentativci trebaju biti na nivou”.

Na kraju je spomenuo i Evropsko prvenstvo koje se održalo u Srbiji.

“Vidjeli ste da su sve selekcije igrale kvalitetne odbrane, a golmani su imali ključnu ulogu. U napadu se igralo kao posljedne tri ili četiri godine.Ljubitelji rukometa su istinski uživali”, zaključio je Demirović.