Rukomet
0

Ciudad Real postao Atletico Madrid

Totalsport
Ponajbolji rukometni klub današnjice, španski Ciudad Real, iz istoimenog gradića u pokrajini Castilla-La Mancha definitivno je preselio u glavni španski grad.

Problemi s financiranjem kluba natjerali su njegova predsjednika Dominga Diaza na izmještenje kluba iz grada u kojem je osnovan 1983. godine. Potvrdio ju je Diaz napokon u petak.

Ekipu koju predvodi trener Talant Dušebajev, a za koju nastupaju ponajbolji rukometaši svijeta poput Arpada Šterbika, Luca Abaloa, Jonasa Källmana ili Kirila Lazarova, već od ove sezone vratit će se dobropoznatim crveno-bijelim prugastim dresovima Atletico Madrida, čije će ime i nositi.

Riječ je o najvećemu španskom klubu do njegovog ukidanja 1992. godine. Klub je likvidirao ondašnji kontroverzni predsjednik Sportskog društva Atletico Madrid Jesus Gil. Od 1951. godine, kada je utemeljen, Atletico je osvojio 11 naslova španskih prvaka.

Novi će klub svoje domaće utakmice iduće sezone igrati u Palacio de Deportes, gradskoj areni u Madridu koja prima 14.000 gledatelja.