Hit Evropskog prvenstva
5

Beograđanin o austrijskom čudu: Rukomet je prva vijest u državi, ispred Kitzbühela i Pape

N. K.
Nikola Marinovic (Foto: EPA-EFE)
Nikola Marinovic (Foto: EPA-EFE)
Legenda austrijskog rukometa Nikola Marinović smatra kako je remi s Njemačkom (22:22) u dramatičnom susretu Evropskog prvenstva u Kolnu veliki rezultat za njihov rukomet.
Naime, Austrija je sinoć protiv domaćina Njemačke bila na pomolu još jedne senzacije, imali su čak pet golova prednosti, ali u posljednjih deset minuta utakmice nisu postigli niti jedan tako da se morali zadovoljiti s bodom.

"Kad smo krenuli u turnir imali smo Hrvatsku i Španiju. Niko nam nije dao ni promil šanse, ali igrači su sazreli i imaju puno više iskustva. Ovo je veliki uspjeh. Trebali smo pobijediti, ali možda je bolje za turnir, za atmosferu da Nijemci uđu u polufinale jer znamo koliko oni rade za rukomet", kazao je rođeni Beograđanin u razgovoru za Balkan Handball.

Danas Marinović obnaša ulogu trenera golmana u stručnom štabu austrijske rukometne reprezentacije te tvrdi da su upravo oni glavna vijest u državi.

"Prva smo vijest u zemlji i to pored Kitzbühela koji ide prije Pape u Austriji. Šalimo se u svlačionici, hajde da ovo iskoristimo još dvije sedmice, poslije nas ionako niko neće znati. Već pričaju da smo najbolja ekipa 2024., a godina je tek počela", zaključio je Marinović.

Podsjetimo, Austrija u narednom kolu Evropskog prvenstva igra protiv Francuske, a ovaj meč je na rasporedu sutra u 18:00 sati.