Svi su bili zbunjeni
38

Ronnie O'Sullivan se posvađao s rivalom tokom meča, sudija nemoćno smirivao strasti

H. H.
Najpopularniji snukeraš današnjice Ronnie O'Sullivan imao je oštar verbalni sukob s Markom Allenom na Champions Of Champions turniru u Milton Keynesu.

O'Sullivan se spremao da uputi udarac tokom četvrtfinalnog meča turnira u Milton Keynesu kada je počeo sugerisati Allenu da sjedne, koji ga je mirno posmatrao iz svog ugla.

"Možeš li mirno sjediti? Stojiš i ometaš mi vidno polje", rekao je Englez Allenu koji je odgovorio da ništa ne radi.

Ronnie je ipak nastavio insistirati da ga ometa, nakon čega je morao reagovati i sudija meča.

"Nema potrebe za svađom. Možemo li, molim vas, samo igrati snooker?", pitao je igrače sudija Marcel Eckardt, ali uzalud.

Svađa je trajala više od minute, a kad se meč konačno nastavio Allen je osvojio frejm i sa 6:3 došao je do pobjede i prolaska u polufinale turnira.

Allen je nakon meča za O'Sullivana rekao da je "nasilnik" i poručio mu je da izmišlja stvari.

'Da budem iskren, milsim da je i Ronnieju bilo neugodno. Ne znam o čemu je govorio i zašto je mislio da ga ometam. Čak je i sudija potvrdio da ne radim ništa i zbog toga nisam htio de popustim. Bilo je smiješno jer je potpuno izgubio kontrolu. Ronnie pokušava maltretirati ljude, ali ja nisam želio to dopustiti i samo sam želio igrati", rekao je Irac.

O'Sullivan je također pokušao objasniti šta se tačno desilo, ali je na kraju sportski čestitao rivalu.

"Možda sam pretjerano reagovao, ali činilo mi se kao nešto što radite u snooker klubu kada ste amater i pokušavate zbuniti protivnika. Nisam to želio dopustiti, pa sam mu rekao. Ponekad jednostavno morate nešto reći. Imam 45 godina i znam sve fore. Nema ljutnje, Mark je igrao bolje i zaslužio je pobjedu", završio je Englez u pozitivnom tonu.