Balkansko prventsvo
0

Reprezentativci BiH u karateu osvojili 31 medalju u Čačku

SRNA
Reprezentacija BiH osvojila je 31 medalju na 4. Balkanskom prvenstvu u tradicionalnom karateu u Čačku.

Na Prvenstvu u Čačku, koje je juče završeno, osvojeno je osam zlatnih, 10 srebrnih i 13 bronzanih medalja, saopšteno je iz Tradicionalne karate-do asocijacije BiH.

Zlatne medalje osvojili su Osman Građan, u seniorskoj kategoriji u borbama apsolutne kategorije, Armin Hajduković u mlađim seniorima u borbama apsolutne kategorije, Ena Dizdarević u kategoriji mlađe seniorke u katama, te tim u sastavu Ena Dizdarević, Emili Kmetaš i Rijalda Džiho, u kategoriji mlađe seniorke u katama.

Najsjajniju medalju osvojili su i Stivin Glavaš u kategoriji juniora u borbama, Marko Jugović u kategoriji kadeta u borbama, Jelena Jugović u kategoriji pionirki u disciplini tehnike, a tim u sastavu Marko Jugović, Emir Halilović i Senahid Bulut u kategoriji kadeta u disciplini borbe.

Srebrne medalje osvojili su tim u sastavu Osman Građan, Amel Bajgorić i Armin Hajduković u kategoriji seniori u disciplini borbe, Armin Hajduković u mlađim seniorima u Fuku-Go, te tim u sastavu Ena Dizdarević i Sanid Merzić u mlađim seniorima u disciplina En-Bu.

Srebrom su se okitili i Esned Crnomerović u juniorima u disciplini borbe, tim u sastavu Amel Zukić, Amar Kodro, Esned Crnomerović i Sanid Merzić u kategoriji juniora u borbama, Emir Halilović u kadetima u disciplini borbe, Nermin Jašarević u mlađim kadetima u disciplini borbe, Vojin Karišik u pionirima u disciplini tehnike, tim u sastavu Vojin Karišik, NJegoš Petrović i Jovan Vlaški u kategoriji pionira u katama, te Nedžla Čolo u cicibankama u disciplini kihon kumite.

Bronzane medalje osvojili su Armin Hajduković u katama u kategoriji mlađi seniori, Amel Zukić i Sanid Merzić u juniorskoj konkurenciji u disciplini borbe, Amel Zukić i Sanid Merzić u juniorima u disciplini Fuku-Go, te tim u sastavu Milica Popović, Rijalda Džiho i Emili Kmetaš u juniorkama u disciplini borbe.

Milica Popović je osvojila još dvije bronzane medalje u juniorkama u disciplinama Fuku-Go i borbe, a bronzom su se okitili i Marko Jugović u katama u kategoriji kadeta, Marko Jugović u discilini Fuku-Go u istoj kategoriji, Njegoš Petrović u pionirima u disciplini borbe, Jovan Vlaški u istoj kategoriji u diciplini tehnike, te Nedžla Čolo u cicibankama u disciplini borbe.

Na ovom takmičenju nastupilo je više od 500 takmičara iz osam zemalja, a BiH je predstavljalo 30 reprezenativaca u svim uzrasnim kategorijama.