sport
179

Promocija sporta i druženja: Festival odbojke na pijesku na Termalnoj rivijeri

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Pod sloganom ''odbojka spaja'' u u kompleksu bazena ''Termalne rivijere'' na Ilidži u Sarajevu održan je Festival odbojke na pijesku.

Učešće na festivalu uzelo je 75 timova, prvog dana odigrano je 78, drugog 70 utakmica, a svi učesnici starosti između 8 i 18 godina, te članovi organizacionog odbora, na kraju su dobili diplome i zlatne medalje.

Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Draženko Haračić istakao je da ovaj festival ima isključivo promotivni karakter.

"Na ovoj manifestaciji najbitnija je promocija odbojke i druženje. Odigran je veliki broj mečeva u odličnim uslovima, na deset terena koje smo napravili u kompleksu Termalne rivijere i mogu reći da je ova manifestacija u potpunosti uspjela. U Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji (CEV-u) ovaj događaj prošle godine dobio je izuzetno visoke ocjene, a nadam se da će tako biti i ove godine i što je svakako uvod u još značajnije projekte koje ćemo realizovati u budućnosti", izjavio je Haračić i zahvalio se Evropskoj odbojkaškoj federaciji i kompleksu Termalne rivijere na podršci.

Osnovni ciljevi Festivala odbojke na pijesku bili su promocija odbojke, takmičenje, druženja, zabave, sklapanje novih prijateljstava i izgradnja sportske kulture.

Upravo zbog toga Odbojkaški savez BiH nije proglašavao ni prvoplasirane, ni drugoplasirane, ni trećeplasirane timove, nego je suština u tome da su nagrađeni svi mladi odbojkaši i odbojkašice koji su učestvovali.