sport
130

Poturak u petak brani titulu prvaka svijeta: Radim sa najboljim trenerom na svijetu

Piše: O. T.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Najbolji bh. K1 borac Dževad Poturak 11. marta u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu brani titulu svjetskog prvaka u WAKO verziji, a njegov izazivač je šampion Poljske Michal Turynski, koji je prvi na listi izazivača WAKO Federacije. Meč će biti održan u okviru osme po redu međunarodne borilačke K-1 manfestacije "No limit".

U cilju da se što bolje pripremi za ovaj meč, 38-godišnji Poturak je unajmio jednog od najboljih trenera svijeta Mikea Passeniera. Riječ je o treneru Badr Haria, Gokhana Sakija i Murthela Groenharta, ali i mnogih drugih boraca. Među ostalima, Passenier je radio i sa Alistairom Overeemom. Na večerašnjoj press konferenciji Poturak je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da radi sa takvim stručnjakom.

"Drago mi je da je sa nama najbolji trener na svijetu. Stvorio je velike šampione poput Badr Harija, Sakija, Overeema... Danas smo odradili trening koji mi je vratio oštrinu. Popravio je moj fokus. Inače, nemam tremu, ali evo sada dok sjedim pored njega, imam tremu. Valjda me razumijete, jer to je ipak najbolji trener kao što je u fudbalu, naprimjer, Jose Mourinho. Nije svejedno kada stojite pored njega. Puno me kritikovao i sretan sam zbog toga, jer će mi pomoći", kazao je Poturak.

Passenier će do srijede boraviti u Sarajevu, jer tada mora putovati za Pariz. Nakon odrađenog treninga sa Passenierom naš borac je govorio o utiscima.

"On vidi ono što drugi ne vide. Gleda detalje koja ja jako poštujem. Preciznost onoga što on kaže iz ćoška mora se primijeniti u ringu. Zna da naljuti borca. Zna ga 'gurnuti' u borbu i natjerati. Borca bez srca i sa strahom zna natjerati prema naprijed", opisuje naš najbolji K1 borac.

Nakon press konferencije Passenier je upriličio seminar u kojem je govorio o njegovim borcima, te načinu na koji sa njima sarađuje.