Potrudili su se
60

Pogledajte izgled golfera Garetha Balea videoigrici PGA Tour 2K23

K. H.
Karakter Garetha Balea u videoigrici (Foto: Twitter)
Karakter Garetha Balea u videoigrici (Foto: Twitter)
Bivši velški nogometaš, a danas igrač golfa Gareth Bale, u četvrtak je predstavljen kao lik s kojim se može igrati u golf videoigrici PGA Tour 2K23.

Snimak koji je objavljen na društvenim mrežama prikazuje Balea i njegov izgled u ovoj videoigrici, a kako se navodi, dizajneri su ga pokušali prikazati najbliže moguće stvarnom liku.

Riječ je o igrici koja ima ocjenu 4,3, a njihov direktni konkurent EA Sports PGA Tour ima nešto bolju ocjenu - 6,5.
Bale se povukao iz nogometa na početku 2023. godine i od tada se znatno aktivnije posvetio igranju golfa, za koji je i ranije iskazao interesovanje. "Vels. Golf. Madrid. Tim redom", parola je kojom je ovaj nogometaš 2019. godine uvrijedio čelnike i navijače Reala, aludirajući na to da mu igranje za Kraljevski klub nije prioritet.
Ukupno je u karijeri odigrao 554 mečeva, a postigao je 186 pogodaka i pri tome upisao 139 asistencija. Real Madrid ga je u septembru 2013. godine platio 100 miliona eura.

Bale je osam godina proveo u Realu, prije toga šest u Tottenhamu, a prve dvije profesionalne sezone igrao je za Southampton. Bale se od aktivnog bavljenja nogometom oprostio u 33. godini života, u trenutku dok je bio član američkog Los Angelesa.