Kako izbjeći gužvu
85

Bale je osam godina lagao sve ljude u Realu, otkrio je tajnu zbog koje su mu navijači zamjerali

K. H.
Gareth Bale u duelu protiv Barcelone
Gareth Bale u duelu protiv Barcelone
Velšanin Gareth Bale otkriva da je tokom svog perioda u Real Madridu znao španski jezik i da je mogao komunicirati na taj način, ali da je to pokušavao uvijek izbjeći jer nije želio "gužvu" u svojoj blizini.

Bale je iz Real Madrida otišao faktički nakon što je postao omražem među svim navijačima ovog kluba, najviše iz razloga što je javno govorio da mu je Kraljevski klub na trećem mjestu, iza reprezentacije Velsa i golfa.

S obzirom na to da je u Realu imao ogromnu platu i bio jedan od najplaćenijih, jasno je da mu je veliki dio navijača okrenuo leđa i da je tražio njegov odlazak. Najviše mu se zamjeralo to što nije naučio španski jezik, iako se čini da ih je Bale tu "prevario" i igrao na kartu da im ne otkriva svoje znanje.

"Želio sam igrati za Real i s ovim klubom sam doživio neke nevjerovatne trenutke u karijeri. Ali, bilo je i onih teških, kada sam se osjećao usamljeno jer su me svi napadali i zviždali mi. Kada potpišete za Real, od vas se očekuje da budete sveprisutni i da sve radite. Ja nisam takav, ja sam samo želio igrati nogomet i nakon toga opet 'nestati u tami'. Bilo je teško", rekao je Bale pa otkrio zbog čega nije želio govoriti španski jezik:

"Mogao sam govoriti španski jezik i komunicirati na njemu, ali nisam želio. Želio sam svoje stvari sačuvati za sebe i ne imati gužvu u svojoj blizini. Možda su me zbog toga i napadali, zato što nisam puno otkrivao. Nisu me shvatali..."

Bale je osam godina proveo u Realu, prije toga šest u Tottenhamu, a prve dvije profesionalne sezone igrao je za Southampton. Bale se od aktivnog bavljenja nogometom oprostio u 33. godini života, u trenutku dok je bio član američkog Los Angelesa.

Ukupno je u karijeri odigrao 554 mečeva, a postigao je 186 pogodaka i pri tome upisao 139 asistencija. Real Madrid ga je u septembru 2013. godine platio 100 miliona eura.