Mediteranske igre
9k

Pudar nakon velikog rekorda i zlata: Drago mi je što se opet čuje himna BiH u Alžiru

D. P.
Lana nas je ponovo učinila ponosnim (Foto: Olimpijski komitet BiH)
Lana nas je ponovo učinila ponosnim (Foto: Olimpijski komitet BiH)
Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je drugu zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu, a nakon novog uspjeha zahvalila se svima na velikoj podršci.
Pudar je prvo osvojila zlato u disciplini 200 metara delfin, da bi danas ostvarila novi veliki uspjeh izborivši se za zlato u disciplini 100 metara delfin.

Da stvari budu impresivnije, Lana je postavila novi mediteranski rekord s vremenom 57.55. Za više od sekunde ispred sebe je ostavila sve ostale rivalke iz finalne utrke.

Nakon pobjede bh. plivačica je poručila da je presretna što će se u Alžiru ponovo začuti himna BiH posvećena osvajaču zlata u nekoj od disciplina.

"Jako sam zadovoljna i drago mi je što sam i na 200 i na 100 metara ostvariti ovakav uspjeh. Također, drago mi je i zbog obaranja rekorda mediterana. Ovo je moje drugo najbrže vrijeme ikada na 100 metara delfin i to je znak da se mogu nadati boljim vremenima kad bude rjeđi raspored. Uzbuđena sam što će se slušati himna Bosne i Hercegovine. Hvala svima na podršci", rekla je oduševljena bh. plivačica.

Pred Lanom Pudar nema odmora pošto već sutra putuje na Evropsko juniorsko prvenstvo u Bukurešt.