Slavni plivač na udaru zakona
0

Phelps bi mogao na sud zbog pušenja marihuane

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Olimpijski rekorder i jedan od najboljih plivača svih vremena Michael Phelps mogao bi se sučiti s krivičnom prijavom nakon što je u javnost procurila fotografija na kojoj slavni plivač puši marihuanu, piše Reuters.

U službenom listu američkog grada Kolumbije, u državi Južna Karolina stoji da je okružni tužilac izjavio da će tužiti Michaela Phelpsa ukoliko utvrdi da je Phelps marihuanu pušio na području njegovog okruga.

'Ovaj slučaj se ne razlikuje od bilo kojeg drugog, a istinost navoda nije potrebno utvrđivati s obzirom da fotografija govori sve, a i Phelps je djelimično priznao krivicu',izjavio je i šerif okruga Richmond, Leon Lott.

Michael Phelps se u nedjelju javno izvinio zbog fotografije, i nazvao svoje ponašanje 'neprimjerenim', a Međunarodni olimpijski komitet (IOC) je izvinjenje prihvatio i istakao da se pušenje marihuane ne uzima kao uzimanje dopinga.

Posjedovanje i upotreba marihuane u Južnoj Karolini su kažnjiva djela, a kazana iznosi do 30 dana zatvora ili 570 dolara novčane kazne plus troškovi suda, dodaje Reuters.

Michael Phelps, slavni američki plivač, u Pekingu je oborio sedam svjetskih, osam američkih i osam olimpijskih rekorda.

U januaru je proglašen sportistom godine u Sjedinjenim Američkih Državama.