sport
0

Petorica Bosanaca ušla u finale SP u kickboxu

Sarajevo-x.com
Konzul Halilović sa našim borcima
Konzul Halilović sa našim borcima
U njemačkom gradu Karlsruhe, u pokrajini Baden-Vurtemberg, od nedjelje 21. avgusta traje Svjetsko prvenstvo u kickboxu u WKA asocijaciji na kojoj učestvuju borci iz 44 zemlje svijeta. Boje Bosne i Hercegovine na ovom prvenstvu predstavlja desetočlana delegacija, u sastavu: Goran Lolić iz Banjaluke, Saša Sekulić iz Brčkog, Hasan Hadžić iz Kalesije, Borislav Vujanović iz Brčkog, Aldin Avdić iz Banovića, Darko Delić iz Prijedora, Edita Lešnik iz Čapljine, Sanja Ostojić iz Brčkog, Almedin Hasanagić, trener i Nijaz Mujić, predsjednik WKA kickbox saveza Bosne i Hercegovine.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine već su postigli odličan uspjeh. Njih pet: Goran Lolić iz Banjaluke, Saša Sekulić iz Brčkog, Hasan Hadžić iz Kalesije, Borislav Vujanović iz Brčkog i Aldin Avdić iz Banovića, pobjedama zabilježenim u ponedjeljak, utorak, srijedu i danas – obezbijedili su finale i u subotu će se boriti za zlatne medalje sa borcima iz Ukrajine, SAD-a i Irana.

Članove kickbox reprezentacije Bosne i Hercegovine danas je u Generalnom konzulatu BiH u Štutgartu primio generalni konzul BiH Haris Halilović.

Generalni konzul Halilović je čestitao reprezentativcima BiH na odličnom predstavljanju domovine, a finalistima poželio da osvoje zlato.

Reprezentativci BiH su generalnog konzula Halilovića pozvali da prisustvuje borbama za zlatne medalje što je on rado prihvatio.