Najelitnije takmičenje
442

Pehlivanović i Piknjač ostvarili historijsku pobjedu za BiH na Svjetskom kupu u bilijaru

D. P.
Pehlivanović i Piknjač prošli u osminu finala (Foto: Matchroom Pool)
Pehlivanović i Piknjač prošli u osminu finala (Foto: Matchroom Pool)
Bosanskohercegovački igrači bilijara Sanjin Pehlivanović i Ajdin Piknjač ostvarili su historijsku pobjedu za našu zemlju na Svjetskom kupu u Španiji i preko Mađarske plasirali su se u osminu finala.

Španski grad Lugo domaćin je najvećeg turnira u svijetu bilijara za reprezentacije, a ove godine BiH predstavljaju dvojica najboljih igrača bilijara naše zemlje, Sanjin Pehlivanović i Ajdin Piknjač.

Dvojica članova SBK Predator iz Sarajeva ostvarili su večeras historijsku pobjedu, prvu za našu zemlju u historiji Svjetskog kupa.

Pehlivanović i Piknjač sjajnom igrom rezultatom 7:1 savladali su Mađarsku za koju su nastupili Oliver Szolnoki i Bezdan Attila.

Tako se BiH plasirala među 16 najboljih nacija na svijetu, a u osmini finala je čeka okršaj protiv fantastične Austrije koju predstavlja više puta dokazana "dobitna kombinacija" Mario He - Albin Ouschan.

Inače, Svjetski kup u Španiji održava se od 27. juna do 2. jula u Lugu. Igra se disciplina "devetka", a nagradni fond je 250.000 dolara. Na turniru učestvuju najbolji igrači svijeta.