Nevjerovatna odluka
243

Sanjin Pehlivanović utučen i ogorčen sramotnim potezom Svjetske bilijar asocijacije

D. P.
Pehlivanović je aktuelni svjetski viceprvak (Foto: I. L./Klix.ba)
Pehlivanović je aktuelni svjetski viceprvak (Foto: I. L./Klix.ba)
Svjetski viceprvak u bilijaru Sanjin Pehlivanović oglasio se na društvenim mrežama kako bi objasnio zašto se neko vrijeme ne takmiči i tu je otkrio sramotan potez krovne bilijarske kuće WPA (Svjetska bilijar asocijacija).

Svijet bilijara je u šoku nakon što Sanjin Pehlivanović nije dobio poziv da učestvuje na Svjetskom prvenstvu u disciplini "desetka" koje se od 27. februara održava u Las Vegasu.

Bez obzira što je u Top 20 na WPA rankingu, što je svjetski viceprvak te evropski prvak u istoj ovoj disciplini, Pehlivanović nije dobio poziv, a ono što ga je dodatno frustriralo je i to što nije dobio nikakav odgovor.

"Dobio sam mnogo poruka gdje sam, zašto se ne takmičim i tako dalje, pa sam odlučio objaviti ovo. Pravo pitanje bi išlo na adresu Svjetske bilijar asocijacije od koje još nisam dobio odgovor. Nakon što sam bio drugi na zadnjem Predator WPA Svjetskom prvenstvu, rangiran na 20. mjestu WPA liste i evropski prvak u disciplini desetka, tužno je i razočaravajuće što nisam dobio poziv na Svjetsko prvenstvo", napisao je Pehlivanović na društvenim mrežama i tako izazvao brojne reakcije bilijar svijeta.

Najviše ga je pogodilo to što nije dobio ni odgovore od WPA kao 20. igrač na listi, a koji nije dobio poziv među 64 igrača na Svjetskom prvenstvu.

"Osjećam se u najboljoj formi života, fokusiran sam, posvećen sam, ali pretpostavljam da moja postignuća i trenutni ranking nisu bili dovoljno dobri. Ne želim uvrijediti ljude koji marljivo rade u ovom sportu, ali sram vas bilo WPA zbog nula odgovora vašem 20. rangiranom igraču. Možda ne zaslužujem mjesto među 64 igrača, ali zaslužujem odgovor. Gledajući u budućnost, uzbuđen sam zbog svog prvog narednog događaja u maju, a to će biti UK Open. Imam dosta vremena za teretanu i uživanje do maja. Vidimo se u maju, bit ću spreman i jači", dodao je mladi Sarajlija.

Podršku mu je pružio i jedan od najvećih igrača svih vremena Shane van Boening, koji je ovu odluku nazvao potpuno "nevjerovatnom".