Uručene medalje
394

Pogledajte veliko slavlje hokejaša BiH u Skenderiji nakon osvajanja SP-a u svojoj diviziji

D. P.
Veliko slavlje u Skenderiji
(Foto: Klix.ba)
Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je najveći uspjeh u svojoj ne tako dugoj historiji i plasirala se u III-A diviziju, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje u sarajevskoj Skenderiji.

Hokejaši BiH u večerašnjem finalu Svjetskog prvenstva III-B divizije imali su priliku protiv Sjeverne Koreje ovjeriti plasman u viši rang, što su na kraju uspjeli ostvariti rezultatom 4:2.

To znači da su hokejaši BiH prvi put ostvarili promociju u ovaj rang svjetskog hokeja u svojoj historiji. Nakon pobjede, očekivano je uslijedilo slavlje u sarajevskoj Skenderiji.

Reprezentativcima BiH uručen je pehar i medalje za osvojeno Svjetsko prvenstvo u svojoj diviziji, a naša zemlja ponovo se pokazala kao dobar domaćin i opravdala povjerenje Svjetske hokejaške federacije koja nam iz godine u godinu ukazuje čast da organizujemo svjetska takmičenja, kako u omladinskim, tako i u seniorskim kategorijama.

BiH sada slijedi borba u III-A diviziji, a tu ga čekaju neke od sljedećih reprezentacija: Kirgistan, Luksemburg, Meksiko, Južna Afrika, Tajland i Turkmenistan.

Lista reprezentacija koje će igrati protiv BiH u toj diviziji bit će tačna nakon što se održi Svjetsko prvenstvo u Turkmenistanu (od 10. do 16. marta), nakon čega će jedna od reprezentacija ispasti, a tu ući BiH umjesto nje.