"Best of the Best"
68

Počelo 5. kolo snooker lige, Ramić i Kilalić najuspješniji u Bugojnu i Visokom

N. K.
Mečevima u Bugojnu i Visokom počelo je peto, pretposljednje, kolo Carlsberg snooker lige "Best of the Best", a snooker klubovi "Double Kiss" i "Hanovi" bili su poprište uzbudljivih mečeva.

U diviziji Bugojno je već odavno jasno da se mladi Nedim Ramić izdvojio na samom vrhu tabele, ali borba za ostale pozicije koje vode na završni Masters odavno nije bila neizvjesnija. Rasterećen od pritiska, mladi Ramić je i ovo kolo dominantno došao do finalnog meča bez izgubljenog frejma, a za protivnika je imao Adnana Nebića. Nebić je, u svoje drugo finale ove sezone, stigao pobjedama protiv Hamze Memića, Emira Ljubuškića i jednog od najboljih igrača divizije Adisa Buraka.

Ipak, protiv Ramića u finalu nije uspio da napravi iznenađenje. Od samog starta je bilo jasno da je forma u kojoj se nalazi Ramić nerješiva enigma za igrače iz njegove divizije, a sve što je Nebić uspio jeste osvajanje utješnog frejma. Ramić je slavio sa rezultatom 3-1, četvrti put ove sezone, te tako sebi obezbijedio prvo mjesto i sigurnu poziciju nosioca na završnom Mastersu, dok će borba za ostale pozicije u posljednjem kolu biti veoma zanimljiva.

Divizija Visoko je kao i uvijek, zbog manjeg broja igrača i poprilično ujednačenog kvaliteta istih, donijela uzbudljiv snooker. Velika neizvjesnost oko plasmana na završni Masters će biti do posljednjeg meča regularnog dijela, a situacija na tabeli se dodatno zakomplikovala nakon ovog kola. Abdulah Jahić, koji je bio vodeći na tabeli, je u ranoj fazi turnira vrlo iznenađujuće izgubio od Nedžada Čišije te tako dao priliku prvim pratiocima Muameru Muratoviću i Almiru Kilaliću da se uključe u borbu za prvo mjesto.

Upravo su ova dva igrača uspjela da se plasiraju u finale. Muratović je do finala došao bez izgubljenog frejma, dok je Kilalić izgubio samo jedan, te se očekivala velika borba u finalnom meču. Veoma dug i iscrpljujući meč odlučen je na nekoliko posljednjih kugli, a više koncentracije ovaj put je imao Almir Kilalić. Slavio je sa 3-2 i tako u svom trećem finalu ove sezone, slavio po drugi put, te pred posljednje kolo preuzeo vodeću poziciju u diviziji Visoko.

Peto kolo se nastavlja idućeg vikenda kada će snage odmjeriti igrači u divizijama Sarajevo, Tuzla i Kiseljak, a sve informacije u vezi Carlsberg snooker lige "Best od the Best" možete pronaći na www.snooker.org.ba kao i na Facebook stranici Snooker organizacije BiH.