Najveći snooker klasik
158

O'Sullivan spektakularnim preokretom osvojio novu titulu u najvećem derbiju današnjice

D. P.
O'Sullivan s trofejem u Leicesteru (Foto: WST)
O'Sullivan s trofejem u Leicesteru (Foto: WST)
Legendarni snooker igrač Ronnie O'Sullivan napravio je veliki preokret i osvojio titulu na World Grand Prixu savladavši Judda Trumpa rezultatom 10:7.

Dvojica najboljih snooker igrača današnjice sastala su se u World Grand Prix finalu u Leicesteru sinoć, a ako je doskora važilo da je Judd Trump nezaustavljiv i najbolji na svijetu, sada se to ne može reći jer je Ronnie O'Sullivan preuzeo primat.

Trump je na sjajan način započeo meč. Poveo je rezultatom 4:0 i činilo se da ide ka laganoj pobjedi u finalu. Vodio je i 6:3, a onda se O'Sullivan probudio i napravio impresivan preokret za drugu uzastopnu titulu u dvije sedmice.

Iako ističe da nije u najboljoj formi, čini se da O'Sullivan godinama nije bio bolji. Ove godine nastupio je na sedam turnira i četiri osvojio, a u 33 meča slavio je u njih 30, uključujući posljednjih 14 u nizu.

Legendarni Englez je osvojio 115.000 eura za pobjedu u Leicesteru, a to mu je čak 41. rangirna titula u karijeri.

"Imam mnogo iskustva sada i osvojio sam mnogo turnira. Naučio sam mnogo toga o igri i čini se da sam sada kompletniji igrač nego ikada tokom karijere", poručio je O'Sullivan nakon titule u Leicesteru.