Šta se ovo dogodilo?
106

Mark Selby uništio Ronnieja O'Sullivana kao nikada ranije u sudaru titana

D. P.
Selby pregazio prvi put u karijeri O'Sullivana s nulom (Foto: World Snooker Tour)
Selby pregazio prvi put u karijeri O'Sullivana s nulom (Foto: World Snooker Tour)
Sudar titana svjetskog snookera sinoć je ponudio spektakularnu pobjedu Marka Selbyja nad Ronniejem O'Sullivanom rezultatom 6:0.

Četvrtfinalni duel Players Championshipa u Telfordu nije bio ništa od onoga što se očekivalo u sudaru titana svjetskog snookera, a sve zbog činjenice da je Mark Selby odigrao spektakularno pregazivši najveće ime u historiji snookera rezultatom 6:0.

U sudaru titana, četverostrukog i sedmostrukog prvaka svijeta, očekivali smo dramu i borbu do kasnih noćnih sati, ali se to nije dogodilo. Prvi put u karijeri Selby je uspio s nulom savladati O'Sullivana ne dozvolivši mu bilo kakvu priliku za stolom.

Četverostruki prvak svijeta iz Leicestera napravio je jedan trocifreni break (105) te nanizao još breakove od 91, 81, 65 i 59, što mu je bilo dovoljno da razbije legendarnog O'Sullivana.

Selby će u polufinalu igrati protiv boljeg iz današnjeg duela Johna Higginsa i Zhanga Ande.

Ranije prije toga Mark Allen je proslavio 38. rođendan velikom pobjedom rezultatom 6:4 nad Garyjem Wilsonom za plasman u polufinale. Najbolji igrač iz Sjeverne Irske u polufinanalu će igrati protiv Alistera Cartera, koji je iznenadio i savladao Judda Trumpa.