Nogomet
17

Zvanični radio Napolija: Higuain gotovo sigurno ide u Arsenal za 50 miliona eura plus Giroud

Klix.ba
Gonzalo Higuain (Foto: EPA)
Gonzalo Higuain (Foto: EPA)
Zvanični radio Napolija je objavio da će napadač ovog kluba gotovo sigurno preći u Arsenal.

Higuain ima klauzulu u ugovoru koja omogućava pravo otkupa za 94 miliona eura, a njegov brat i agent je ranije najavio da nogometaš neće produžiti ugovor s Napolitancima. Kao razlog za to je naveo činjenicu da Napoli nema dovoljno jak tim sposoban za osvajanje trofeja.

Zvanični Napolijev radio je najavio odlazak argentinskog napadača.

"Spekulacije koje povezuju Higuaina i Juventus su istinite, no, on će napustiti klub i otići u inostranstvo. Gotovo sigurno će potpisati za Arsenal, Topnici nude 50 miliona eura i Girouda. Arsenal pokušava skupiti novac prodajom svojih igrača", objavljeno je putem radija.

U Napoliju pokušavaju zadržati Higuaina tako što mu nude dvostruko veću platu, odnosno 8 miliona eura po sezonu, a uz ti i smanjenje klauzule sa 94 na 47 miliona eura. Cilj Napolitanaca je da ga zadrže još jednu sezonu, a potom su spremni da ga puste u klub po njegovom izboru.

No, ako Juventus aktivira klauzulu, Napoli ima male šanse, baš kao što je bio slučaj s bh. reprezentativcem Miralemom Pjanićem, kojeg Roma nije uspjela zadržati.

No, ukoliko taj plan propadne, Napoli će radije poslati Higuaina u inostranstvo nego ga prepustiti ljutim rivalima. To znači da će posao biti obavljen s Arsenalom.

Higuain je u Napoli stigao u julu 2013. godine iz Real Madrida u transferu vrijednom 38 miliona eura. Nogometaš je prošle sezone srušio rekord Serije A tako što je u 35 utakmica postigao 36 golova.

Njegov ugovor s Napolijem važi do juna 2018. godine, a u decembru će napuniti 29 godina.