Čeka se još Pjanić
98

Zmajevi vjeruju u pozitivan preokret s Miloševićem, na pobjedu i protiv Portugala i Lihtenštajna

D. P.
Optimizam vlada među Zmajevima (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: D. S./Klix.ba)
Drugog dana okupljanja nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine medijima su se obratili pomoćni trener Nedim Jusufbegović te nogometaši Luka Menalo i Adrian Leon Barišić.

Jusufbegović je dio novog stručnog štaba kod selektora Save Miloševića, a danas je pred medijima poručio da će povrede Adnana Kovačevića i Benjamina Tahirovića sigurno utjecati na taktiku, ali da ima rješenja i za to.

"Sigurno je da će utjecati povrede na taktiku, ali time će selektor da se bavi. Mislim da imamo dovoljno širok spisak da možemo dati sve od sebe. Potrebno je da igrači odgovore svih zahtjevima i vjerujem da će to biti dovoljno za rezultat. Što se tiče sastava, još je rano dok igrači ne odrade treninge i pripreme", rekao je za početak Jusufbegović.

Pomoćni trener u reprezentaciji BiH ističe i da su reprezentativci jučer odradili regeneracijski trening, ali da će naknadno pojačavati intenzitet rada.

"Imamo igrače koji igraju u vrhunskim klubovima. Odigrali su mnogo utakmica. Selektor radi svoj posao i očekujem maksimalno pozitivnu reakciju", dodao je.

Jusufbegović je najavio igru na dvije pobjede u naredne dvije utakmice.

"Danas svi igraju nogomet, ali mi vjerujemo da ćemo pobijediti Lihtenštajn. S takvim odnosom ulazimo u svaku utakmicu, bez obzira na to protiv koga igramo. Što se igrača tiče, manje-više svi su na raspolaganju. Ostaje još Pjanić da dođe i očekujemo da će svi biti na dispoziciji kada se pojave. Još uvijek ćemo vidjeti šta će biti s Hadžikadunićem", rekao je Jusufbegović.

Nakon Jusufbegovića, medijima se obratio Luka Menalo. Ofanzivac zagrebačkog Dinama poručuje da ekipa ide na obje pobjede protiv Lihtenštajna i Portugala, ali i da ih ne najavljuje.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Znam za izjavu selektora o promjeni formacije. S moje strane, drago mi je što ćemo se vratiti u formaciju sa četiri nazad jer smo svjesni da nije funkcionisalo ovo do sada i nadamo se da ćemo zahvaljujući tome doći do boljih rezultata. Vremena je stvarno malo i u reprezentaciji ne stignemo mnogo trenirati. Ono što se uspije prenijeti preko videoanaliza, to je to. Novi selektor, novi zahtjevi i nova očekivanja... Utakmice će sve pokazati, a rezultat je jedino mjerilo", rekao je Menalo.

Nogometaš Dinama ističe da je svjestan loše minutaže u klubu, ali i da ne može to nikome teže pasti nego njemu samom. Obećao je dati svoj maksimum ukoliko dobije šansu u Zmajevima.

"Takav sam da jednostavno uvijek dam sve od sebe. Situacija u klubu nije baš najbolja za mene, ali takav sam da bez obzira na to dajem maksimum. Bilo to pet, 10 ili 90 minuta, koliko selektor procijeni. Situacija je takva kakva jeste, nije nikome teže nego meni zbog toga", rekao je Menalo i najavio naredne dvije utakmice:

"Želja je sigurno osvojiti svih šest bodova. Ne želim zvučati prepotentno da kažemo da ćemo pobijediti Portugal, ali normalno je željeti doći do pobjede", zaključio je krilni ofanzivac.

Medijima se obratio i stoper Adrian Leon Barišić, koji je ovoga ljeta prešao iz Osijeka u Basel. Iako ekipa ne igra dobro, on je zadovoljan svojim učinkom.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Mislim da sam napravio dobar korak transferom u Basel, koji je i dalje najveći klub u Švicarskoj, iako nas u posljednje vrijeme ne ide rezultatski. Znali su u klubu da će biti tako jer je cijela ekipa prodana, a dovedeno je novih 11 igrača i svi su dovedeni na kraju prijelaznog roka. Tražimo pravi sistem i igrače za ekipu. Ja svojim igrama ne mogu biti nezadovoljan", rekao je Barišić.

Mladi stoper nije imao priliku razgovarati s novim selektorom BiH Savom Miloševićem.

"Zasad nismo razgovarali, upoznali smo se samo. Doći će to kroz dane, danas tek imamo prvi pravi trening. Postavit će nam neke ciljeve i znat ćemo šta se tačno traži", rekao je Barišić.