Nogomet
102

Zmajevi otputovali u Vels po pobjedu, čeka ih težak zadatak

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH je sa sarajevskog aerodroma otputovala u Vels, gdje je sutra očekuje kvalifikacijska utakmica za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine protiv reprezentacije Velsa.

Zmajevi su se tokom ove sedmice vrijedno pripremali u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" u Zenici, a prema njihovim riječima, spremni su za utakmicu protiv Velsa. Ova utakmica je veoma važna s obzirom da je BiH na otvaranju kvalifikacija iznenađujuće poražena na stadionu "Bilino Polje" u Zenici od Kipra rezultatom 1:2.

Nažalost, selektor Safet Sušić neće moći računati na nekoliko važnih igrača. Od ranije je povrijeđen Sead Kolašinac, a potom su zbog povreda otkazali Ermin Bičakčić i Sejad Salihović. Sušiću neće biti na raspolaganju ni povratnik u reprezentaciju Emir Spahić, koji ima problema s leđima. On je napustio reprezentaciju i otišao u Njemačku, kako bi se pokušao oporaviti i zaigrati protiv Belgije, što je malo vjerovatno.

Sušić je u jučerašnjoj izjavi za portal Klix.ba rekao da je neigranje pomenutih igrača veliki hendikep, ali da će pronaći rješenje za zadnju liniju. Uprkos izostancima važnih igrača, kapiten Zmajeva Edin Džeko je kazao da je atmosfera i dalje odlična u našem timu te da naši momci u Vels idu po pobjedu.

Utakmica Vels - BiH se igra sutra navečer u Cardiffu s početkom u 20:45 sati. Tri dana kasnije će Zmajevi u Zenici ugostiti Belgiju.