Nogomet
144

Zlatni odbojkaši u Zmajevom gnijezdu: Bh. nogometaši će na Euru mnogima pomrsiti račune

Piše: N. Jamaković
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Zlatni bh. reprezentativci u sjedećoj odbojci koji su prije nekoliko dana u našu zemlju još jednom donijeli titulu svjetskog prvaka, večeras su u Zmajevom gnijezdu u Sarajevu zajedno gledali utakmicu BiH - Iran na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

Kapiten naših zlatnih odbojkaša Sabahudin Delalić za Klix.ba je kazao kako je večerašnja atmosfera u Zmajevom gnijezdu bila odlična, kao da je naša reprezentacija prošla dalje.

"Naši su momci večeras protiv Irana pokazali pravo lice i igru, a ja sam siguran da će se ova reprezentacija kvalifikovati na Euro 2016. u Francuskoj i tamo mnogima pomrsiti račune", smatra naš sagovornik.

Ističe kako je ogroman uspjeh za BiH sam plasman na SP, te dodao da nakon utakmice sa Iranom još više možemo žaliti zbog poraza od Nigerije.

"Kao sportista znam koliko su takve ključne utakmice teške i koliko su psihološki zahtjevne. U takvim utakmicama ne možete biti sigurni u pobjedu i ako je protivnik i deset puta slabiji. Osim toga, i Nigerija je večeras protiv Argentine (poraženi 3:2) dokazala da oni nisu bezvezna ekipa. Što se mene tiče, ponosan sam na naše momke i imam povjerenja i u njih i u selektora Sušića", kazao je Delalić.

On je dodao i kako su naši zlatni odbojkaši istu noć nakon osvajanja svjetskog zlata u Poljskoj zajedno gledali utakmicu Nigerija - BiH.

"Mi tu noć nismo otišli na banket koji je bio organizovan za sve učesnike SP-a, već smo ranije rezervisali pab kako bismo zajedno gledali Zmajeve. Kada smo izašli iz paba susreli smo neke igrače drugih reprezentacija koji su se vraćali sa banketa. Oni nisu mogli vjerovati da smo tako utučeni, samo nekoliko sati pošto smo osvojili svjetsko zlato", ispričao je Delalić za Klix.ba.