"Diplomatska ofanziva"
1.6k

Konaković na EXPO-u prišao štandu Nigerije i poručio da nije bio ofsajd na SP-u 2014.

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković tokom obilježavanja Nacionalnog dana Bosne i Hercegovine na EXPO-u iskoristio je priliku da se našali na štandu Nigerije, podsjetivši ih na situaciju iz meča sa SP-a 2014. godine u Brazilu kada je naša reprezentacija greškom sudija doživjela poraz.

Izabranici Safeta Sušića tada su u meču 2. kola grupne faze odlično igrali na početku susreta, a u 21. minuti zatresla se i mreža Nigerijaca. Edin Džeko je postigao gol, ali je on bio poništen zbog nepostojećeg ofsajda.

Nekoliko mjeseci kasnije, i glavni sudija meča Peter O'Leary s Novog Zelanda je priznao da je napravio veliku grešku s kojom je praktično BiH izbacio s Mundijala.

Upravo tu situaciju iskoristio je Konaković kako bi se našalio se kolegama iz Nigerije.

"To je jako važno. Nije bio ofsajd na Svjetskom prvenstvu", šaljivo je govorio Konaković, dok s druge strane, iako je to tražio, nije dobio "priznanje".

Svaka zemlja, od velikog broja njih, u toku trajanja EXPO-a ima svoj Nacionalni dan. Pravilo EXPO-a, ali i Dubaija, je da na obilježavanju Nacionalnog dana prisustvuje najviši državni funkcioner iz Dubaija, usklađeno sa najvišim funkcionerom zemlje koja obilježava taj dan.