Prvotimci Sarajeva
32

Ziljkić i Čataković iz Gruzije za Klix.ba: Odradili smo sjajne pripreme, imamo se čemu nadati

D. P.
Ziljkić vjeruje u dobar rezultat (Foto: T. S./Klix.ba)
Ziljkić vjeruje u dobar rezultat (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva nastavljaju se spremati za utakmicu protiv Torpedo Kutaisija u prvom pretkolu Konferencijske lige, a reporter portala Klix.ba je u Gruziji spremio izjave prvotimaca Bordo kluba.
Ofanzivci Almedin Ziljkić i Hamza Čataković optimistični su uoči gostujuće utakmice kojom Sarajevo otvara novu sezonu. Riječ je o gostovanju Torpedu u Kutaisiju u okviru prvog pretkola Konferencijske lige.

Ziljkić i Čataković su govorili za Klix.ba, a ono što se može zaključiti iz njihovih izjava, jeste da je u taboru Bordo tima odlična atmosfera te da svi vjeruju u pozitivan rezultat.

"Prije svega bih htio pozdraviti sve navijače Sarajeva i ljubitelje kluba. Došli smo u Gruziju, spremni i motivisani da predstavimo naš klub i našu državu u najboljem svjetlu. Znamo Torpedo, znamo njihove mane i vrline. Vidjeli ste kroz evropske utakmice kvalifikacija, niko ne smije da se ponizi. Mi smo spremni. Neću puno pričati o nama, jer na nama je da se sutra predstavimo u najboljem svjetlu i branimo boje kluba kao što je FK Sarajevo. Nadam se da ćemo odgovoriti svim zahtjevima kako treba i da opravdamo svoju ulogu, jer ne treba bježati od uloge favorita. Nadam da ćemo se u Sarajevo vratiti s pozitivnim rezultatom", rekao je Ziljkić za Klix.ba iz Gruzije.

Istovremeno, drugi ofanzivac Bordo kluba Hamza Čataković naglašava kako su njegovi saigrači i on odradili sjajne pripreme u Sloveniji te u četiri prijateljske utakmice pokazali da imaju snagu.

"Stigli smo jučer u Gruziju i mislim da smo spremni. Odradili smo dobre pripreme u Sloveniji. Odigrali smo četiri super utakmice i mislim da se definitivno imamo čemu nadati. Stvarno smo spremni i svi jedva čekamo utakmicu. Nadam se sutra pobjedi", rekao je Čataković za Klix.ba.

Nogometaši Sarajeva večeras će od 19 sati po našem vremenu obaviti službeni trening u Kutaisiju, a bit će organizovana i konferencija za medije.