Još ljekarski
0

Zenit s Portom dogovorio transfer Brune Alvesa

Totalsport
Bruno Alves
Bruno Alves
Samo još obavljanje ljekarskog pregleda dijeli portugalskog nogometnog reprezentativca Brunu Alvesa od potpisa ugovora s ruskim Zenitom iz Sankt Peterburga.

Zenit je s Alvesovim dosadašnjim klubom Portom dogovorio odštetu od 22 miliona eura, saopćio je Porto, klub čije je boje 28-godišnji srednji branič branio od 2001. godine s time da je tri sezone odigrao na posudbi u Farenseu, Vitoriji Guimaraes i AEK-u iz Atene.

Alves je u Portu odigrao 120 utakmica i zabio 14 golova, te je s tim klubom osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Portugala, od 2006. do 2009. godine. U riznici trofeja ima i tri naslova pobjednika Kupa, uključujući i onaj iz prošle sezone, u kojoj je nosio i kapitensku traku jednog od tri najveća portugalska kluba (Benfica, Sporting).

Bruno Alves je prikupio 35 nastupa za portugalsku reprezentaciju. Na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi odigrao je u cjelosti sve četiri utakmice svoje nacionalne ekipe.

U Zenitu že se pridružiti dvojici sunarodnjaka, krilnom napadaču Dannyju i braniču Fernandu Meiri.

Zenit je nakon 15 odigranih kola u ruskom prvenstvu uvjerljivo vodeći s 39 bodova, odnosno 12 pobjeda i tri remija. Prati ga CSKA s devet bodova manje.