Izabrao zanimljiv broj
0

Željo sada ima dva Armina Hodžića, iskusni napadač se odrekao primanja i vratio na Grbavicu

H. H.
Armin Hodžić na predstavljanju (Foto: T. S./Klix.ba)
Armin Hodžić na predstavljanju (Foto: T. S./Klix.ba)
Iskusni napadač Armin Hodžić (28) vratio se u redove Željezničara i danas je predstavljen na Grbavici na vanrednoj konferenciji za medije.

Na Grbavicu se vratio nakon devet godina, a nosit će dres s brojem 99 na leđima. Ugovor je potpisan na pola godine, s opcijom nastavka saradnje.

Kako je istakao v.d. sportskog direktora Željezničara Samir Bekrić, finansije nisu bile primarne za Hodžića, koji nije želio primanja.

"Finansijski uslovi ga nisu zanimali, dečko nije želio da ima primanja, već želi pomoći ekipi da ostvari ciljeve. Svi znamo njegov kvalitet i pomoći ćemo mu da bude ponovo A reprezentatitvac. Želimo mu dobrodošlicu, imaće svu moguću podršku. Ovo je iznenađenje za naše navijače i svima nam želim mnogo sreće u nastavku prvenstva", rekao je Samir Bekrić.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Sam Hodžić je istakao zadovoljstvo povratkom u "staro jato" na Grbavicu.

"Ja sam sretan i presretan. Vratio sam se u klub u kojem sam napravio prve korake i koji mi je sve dao. Želim da vratimo Želju tamo gdje mu je mjesto, jer ovaj klub to zaslužuje", izjavio je Hodžić koji je poručio da će se njegovo pravo stanje i forma vidjeti na terenu.

Karijeru je počeo Željezničaru, a već kao 17-godišnjaka uzeo ga je slavni Liverpool.

Uslijedile su potom dvije posudbe u tim s Grbavice, a onda je 2014. kao slobodan igrač otišao u Dinamo. Nakon četiri godine prelazi u Fehervar u transferu vrijednom 1,5 milion eura.

Iz Mađarske je otišao na posudbu u Tursku, gdje je potpisao za Kašimpašu, a od augusta 2022. godine je bez kluba. Treba reći i to da je Hodžić i ranije najavljivao svoj povratak na Grbavicu putem društvenih mreža.

Hodžić je od 2012. do 2014. godine odigrao ukupno 56 mečeva za Željezničar, a postigao je 19 pogodaka i upisao dvije asistencije.

Za reprezentaciju BiH je debitovao 2016. godine, a od tada je odigrao 14 mečeva i postigao tri pogotka. Njegova vrijednost na Transfermarktu je 250.000 eura.

Zanimljivo, u ekipi Edisa Mulalića sada će biti dvojica igrača koja se zovu i prezivaju Armin Hodžić, znajući da tu već igra 22-godišnji Tuzlak.