Prijateljska utakmica starih rivala
0

Željo i Hajduk prave spektakl na Grbavici

Piše: Edin Isanović
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U okviru obilježavanja 90. rođendana FK Željezničar će večaras sa početkom u 18:30 sati odigrati prijateljsku utakmicu protiv splitskog Hajduka. Tim sa Poljuda, također, u ovoj godini slavi 100 godina postojanja.

Amar Osim, strateg "Plavih" naglašava da će nedostajati nekoliko nogometaša zbog reprezentativnih obaveza ili povreda.

"Rezultat nije u prvom planu. Ipak, učunit ćemo sve da ne izgubimo. Motiva i ambicije neće nedostajati. Igramo protiv kvalitetne ekipe. Krenućemo uobičajno, a susret traje 90 minuta".

Direktor FK Željezničar Dželaludin Muharemović napominje da se nada kako će sve proteći u fer i sportskom nadmetanju i da ishod večerašnje utakmice nije u prvom planu.

"Najavljeno je da će doći veliki broj navijača Hajduka. Vjerujem kako će naši fanovi nastaviti podržavati ekipu kao i do sada", rekao je Muharemović.

Oproštajna utakmica za Biščevića, Mulalića i Gredića

Prijateljski dvoboj ujedno će biti oproštajna utakmica za trojicu bivših nogometaša Željezničara, članova najtrofejnije poslijeratne generacije tim sa Grbavice: Bulenda Bišćevića, Edisa Mulalića i Almira Gredića.

Bulend Biščević, imat će posebno emotivan oproštaj od publike. On je u svojoj karijeri nosio i dres "Majstora s mora". Navijači su uvijek cijenili njegovu ratobornost na terenu, a posebno se pamti pogodak nakon reintegracije Grbavice 2. maja 1996. godine protiv gradskog rivala Sarajeva (utakmica završena 1:1). Danas obavlja funkciju direktora klupskog marketinga.

Almir Gredić bio je član ponajbolje postratne ekipe Željezničara. Aktuelni je potpredsjednik kluba.

Edis Mulalić ostao je upamćen kao nogometaš sjajnih defanzivnih sposobnosti. On također radi u klubu. Trener je u omladinskom pogonu.

Gušt za sve ljubitelje nogometa

Delegacija splitskog kluba jučer je doputovala u glavni grad BiH. Na održanoj pres-konferenciji trener Krasimir Balakov naglasio je kako će utakmica biti prava gušt za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

"Sastat će se dvije ekipe koje znaju igrati kvalitetan nogomet. Drago nam je što smo pozvani da uveličamo rođendan Željezničara", prokomentarisao je Balakov. Dodao je kako Hajduk neće nastupati u najjačem sastavu.

"Zbog reprezentativnih obaveza neodostaje neokoliko nogometaša".

Za kraj treba napomenuti da je FK Željezničar u prodaju pustio 8.000 ulaznica koje će se naći u prodaji po cijenama: zapadna tribina 20KM, sjeverna 8KM i južna 5KM.