Nogomet
103

Zeljković: Mukotrpan rad se isplatio, ali još ništa nije gotovo

Piše: D. B.
Mladen Zeljković u dresu Željezničara (Foto: Klix.ba)
Mladen Zeljković u dresu Željezničara (Foto: Klix.ba)
Željezničar je jučerašnjom pobjedom nad Vitezom u 18. kolu BHT Premijer lige BiH zauzeo prvo mjesto na tabeli i tako pokazao da je ponovo najozbiljniji kandidat za titulu, treću u nizu. Nogometaš Plavih s Grbavice, Mladen Zeljković, zadovoljan je performansama tima, ali smatra da još ništa nije gotovo kada je riječ o prvom mjestu i tituli prvaka.

Zeljković je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da je utakmica protiv Vitežana bila teška te je pohvalio saigrače zbog dobro obavljenog posla.

"Jučerašnja utakmica nije bila nimalo laka. Ko ju je gledao,vidio je sve. Uslovi su bili teški zbog lošeg terena, ali na našu sreću i sreću naših navijača, odigrali smo dobro kad je bilo najpotrebnije i tako upisali veoma važnu pobjedu u ovom prvenstvu", izjavio je Zeljković.

Ovom je pobjedom Željezničar preoteo prvu poziciju od Borca, ali Zeljković smatra da još ništa nije gotovo kada je u pitanju prva pozicija.

"Mislim da se mukotrpan rad uvijek isplati, a tako je bilo i ovog puta. Imamo sjajnu ekipu, momci svoje zadatke obavljaju profesionalno i to je sve. Što se tiče prvog mjesta i titule, tu još ništa nije gotovo", smatra Zeljković.

Željezničar već dugo vremena ima problema s povredama važnih igrača, a neki su i otišli na početku sezone. Plavi su prevazišli sve prepreke i na prvom su mjestu. Međutim, iz kluba je najavljen odlazak Vernesa Selimovića, ali i Yanija Urdinova. Zeljković je rekao da će to biti hendikep za tim, ali da vjeruje kako će stručni štab pronaći adekvatne zamjene.

"Za Urdinova imam samo riječi hvale. Uz Stanića je u posljednje vrijeme ponajbolji naš igrač i mnogo toga je dao timu na putu ka prvom mjestu. Nedostajat će nam u svlačionici jer je sjajan za podizanje atmosfere. Jedan je od najpozitivnijih nogometaša koje poznajem. Želim mu sve najbolje jer to zaslužuje. Šta će biti sa Selimovićem, nije mi poznato, ali ako i on ode, bit će teško naći zamjenu. On je sada u najboljim godinama, spreman je i iskusan i u svakom momentu donosi prave odluke. I njemu želim sve najbolje jer u narednim godinama karijeru privodi kraju i bilo bi mi drago da ponešto zaradi. Kada je riječ o pojačanjima, vjerujem da će stručni štab pronaći profil igrača koji nam odgovara i koji će adekvatno zamijeniti pomenuti dvojac", rekao je stoper Željezničara.

Kada je riječ o konkurentima za titulu, nikog nije izdvojio.

"Bit će zanimljivo do samog kraja jer se šest ekipa bori za prvu poziciju. U nogometu je sve moguće", jasan je bio Zeljković.

Na kraju razgovora se osvrnuo na navijače FK Željezničar.

"Želim im se zahvaliti što su nas podržavali od početka kvalifikacija za Evropu pa evo do sada. Pozivam ih da dođu na Grbavicu u što većem broju i pomognu nam da savladamo odličnu ekipu Borca", poručio je Zeljković popularnim Manijacima.