Sabahudin Žujo za Sarajevo-x.com
0

"Željin rođendan bi mogao uveličati i AC Milan"

Piše: Edin Isanović
Sabahudin Žujo
Sabahudin Žujo
FK Željezničar je osnovan 15. septembra 1921. godine. Prvu utakmicu Željo je odigrao sa tada moćnim SAŠK-om i izgubio 5-1. Jedini gol za "plave" postigao je njegov idejni tvorac Dimitrije Dimitrijević.

Tim sa Grbavice ove godine slavi 90. rođendan. Tim povodom planirano je niz aktivnosti kako bi se obilježio ovaj jubilej.

"Velike su šanse da se na ljeto organizuje jedan turnir na kojem bi, pored Želje, učestvovali Galatasaray, još jedan turski tim, a od danas je u opciji i italijanski AC Milan. Iz Galate su predložili da se pozove još jedan tim iz njihove lige. Naravno, sve su to opcije i trebat će puno vremena da se sve to realizuje“, kaže za Sarajevo-x.com Sabahudin Žujo, predsjednik tim sa Grbavice.

Prvi čovjek "plavih" naglasio je kako će iznijeti zanimljiv prijedlog.

"Ako sve bude kako treba, a nadam se da hoće, ja ću predložiti da i nekoliko igrača FK Sarajevo nastupa za nas. To je bila praksa nekada i pokazala se kao pun pogodak. Recimo, protiv Intera u prijateljskom dvoboju na Grbavici za Želju su igrali Fazlagić i Musemić", podsjeća Žujo.

Bivši igrač Galatasaraya i bivši trener Željezničara Tarik Hodžić za naš portal potvrdio je dolazak turskog tima.

"Nedavno sam bio u Istanbulu. Naime, udavala se kćerka mog velikog prijatelja Fatiha Terima i otputovao sam na Bosfor. Moram istaći da situacija u Galatasarayu nije baš najbolja. Jedina opcija da se izađe u Evropu jeste preko kupa. No, i pored loše atmosfere dobio sam obećanje da će doći na proslavu 90. rođendana Željezničara", istakao je Hodžić i dodao:

"Ako klub ne izbori izlazak na međunarodnu scenu, doći će do reorganizacije, a za prvog šefa struke imenovao bi se Terim. U svakom slučaju, jedno je sigurno, 'žuto-crveni' će uveličati proslavu koja je planirana na ljeto", rekao je za Sarajevo-x.com Tarik Hodžić koji je naveo da je razgovarao sa bivšim selektorom Turske i o bh. reprezentativcu Zvjezdanu Misimoviću koji je u nemilosti aktuelnog trenera Georgea Hagija.

"Fatih Terim mi je rekao da poručim Misimoviću da samo radi i trenira. On ozbiljno računa na njega. Kada dođe na klupu Zvjezdan će biti u mnogo boljoj poziciji“, završio je naš sagovornik.