Štilić oduševio
1.3k

Željezničar savladao Borac u Banjoj Luci i plasirao se u polufinale Kupa BiH

F. Z.
Foto: FK Željezničar (FK Borac - FK Željezničar)
Foto: FK Željezničar (FK Borac - FK Željezničar)
Sarajevski Željezničar gostovao je večeras u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu kod banjalučkog Borca, a ekipa Amara Osima slavila je rezultatom 2:0 i izborila plasman u polufinale.
U prvih 45 minuta susreta na Gradskom stadionu nismo vidjeli mnogo prilika. Na otvaranju utakmice bilo je opasno u šesnaestercu domaćih nakon centaršuta Štilića, ali je Kukrika bio na mjestu. Domaćin je zaprijetio u 23. minuti susreta, ali je Vranješ loše šutirao glavom.

Željezničar je prijetio u 31. minuti susreta nakon udarca Sadikovića, ali je još jednom siguran bio Kukrika. Sadiković je imao posljednju priliku u prvom poluvremenu, ali je njegov pokušaj izblokirao Ćosić. Nakon prvih 45 minuta u Banjoj Luci ostalo je 0:0.

Željezničar je u drugom poluvremenu bio mnogo bolji od Borca i uspio je doći do trijumfa. U 66. minuti susreta gosti su došli do vodstva, a autogol je postigao Janičić nakon centaršuta Pavića.

Plavi su do dva gola prednosti došli četiri minute kasnije. Semir Štilić postigao je jedan od najljepših pogodaka na našim terenima u posljednjih 10-ak godina. Fantastično je kapiten Željezničara iskosa s lijeve strane iz šesnaesterca domaće ekipe lobovao Kukriku za dva gola prednosti ekipe iz Sarajeva.

Do kraja utakmice Plavi su sačuvali prednost i u polufinalu Kupa BiH se pridružili GOŠK-u i mostarskom Zrinjskom. Posljednji učesnik bit će odlučen nakon jedanaesteraca u duelu Širokog Brijega i Olimpika (1:1).