Nogomet
110

Željezničar remizirao s Metalurgom, Manijaci navijali svih 90 minuta

Klix.ba
(Foto: Vlatko Perkovski)
Željezničar je večeras u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige bio gost Metalurgu iz Skoplja, a utakmica je završena rezultatom 0:0. Ovaj pozitivan rezultat našem predstavniku daje velike šanse da ostvari plasman u 3. pretkolo u revanšu na Koševu.

Željezničar je od prve minute susreta sa Metalurgom nošen pjesmom svojih navijača pokazao da se u Skoplje nije došao braniti. Plavi su bili aktivniji na terenu od domaćina, ali većih prilika nije bilo. Domaći su prvi put zaprijetili u 17. minuti, no, odbrana Željezničara je otklonila opasnost. Plavi su nastavili s hrabrom igrom te su pokazivali želju da dođu do pogotka. U 29. minuti je Turković uputio neprecizan šut ka golu Metalurga.

Igrala se 33. minuta kada je Kvesić ubacio loptu za Stanića. čiji je šut izblokirala odbrana domaće ekipe.

U Skoplju se u nastavku igralo otvoreno, a napadi su se smjenjivali na obje strane. Krstev je propustio priliku za Metalurg u 36. minuti susreta. Novi opasan napad domaćih je dvije minute kasnije sjajnom reakcijom spriječio stoper Plavih Bogdanović. Isti je igrač odlično intervenisao u 41. minuti i loptu usmjerio u naručje golmana Antolovića.

U 43. minuti je s distancei pokušao nogometaš našeg predstavnika, Turković, ali je lopta završila iznad gola Metalurgovog golmana Efremova. U finišu prvog poluvremena su domaći imali dobru priliku za gol, ali je siguran bio Antolović.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Početkom drugog poluvremena su nogometaši Metalurga dva puta zaprijetili Antoloviću, koji je odličnim reakcijama sačuvao svoju mrežu. U 56. minuti je opasan napad domaćih zaustavio Čolić. Domaći su u tim trenutcima dominirali i stvarali prilike za gol.

Igrala se 67. minuta kada se Bučan našao u izglednoj prilici, ali je šutirao visoko preko gola. U 72. minuti je neprecizan bio Simonovski. Tri minute kasnije je iz slobodnog udarca sa čak 40 metara pokušao Bajić, čiji je udarac s lakoćom odbranio golman Efremov.

Efremova je na muke stavio Nuspahić u udarcem u 80. minuti, ali je golman Metalurga ponovo odbranio krajnjim naporom. Pet minuta kasnije je na drugoj strani Antolović odbranio udarac Radeskog. U 88. minuti je Hasanović prekinuo opasan kontranapad domaćih, koji je predvodio Simonovski.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, ostalo je početnih 0:0, što je dobar rezultat za Plave. Željezničar u revanšu na Koševu ima dobru priliku da ostvari plasman u 3. pretkolo.