Na obnovljenom igralištu OŠ Vrhbosna
15

Završen memorijalni turnir "Omar Pekmez - Faletići 2012"

Klix.ba
Proteklog vikenda završen je 3. memorijalni malonogometni turnir "Omar Pekmez - Faletići 2012", na kojem je učestvovalo 20 ekipa. U finalnom dvoboju snage su odmjerile ekipe Del Omar i Coca Cola. Nakon rezultata 2:2 pristupilo se izvođenju penala, a više sreće imala je ekipa Del Omar, koja je slavila 5:4. Treće mjesto osvojio je tim Sen Su.

Finalnoj utakmici prisustvovalo je oko 1.000 gledalaca, brojne zvanice, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, Almir Čehajić Batko, Mirza Šoljanin, Irfan Redžepagić, Jasmin Baković, delegacija FK Sarajevo na čelu sa direktorom Dinom Selimovićem i trenerom kluba Draganom Jovićem, predstavnici udruženja Bordo prijatelji 1946 te predstavnici brojnih firmi, od kojih su mnoge pomogle organizaciju turnira.

Prije utakmice uručena je donacija bratu Alena Masle, a revijalnu utakmicu odigrale su i omladinske selekcije OŠ Vrhbosna i FK Sarajevo.

Organizatori su se zahvalili načelniku Općine Stari Grad, koji je ujedno i "Ponosni sponzor" turnira, kao i mnogim drugim prijateljima turnira.

Za najboljeg igrača proglašen je Emir Đuderija iz ekipe Del Omar. Najbolji golman bio je Eldin Hasanspahić iz ekipe Muše d.o.o.. Nagradu za fair-play dobila je ekipa Young Boys.

Turnir je odigran na obnovljenom igralištu OŠ Vrhbosna.