Bliži se otvaranje
50

Zavirite u unutrašnjost novog najatraktivnijeg stadiona Engleske, fanovi nestrpljivo čekaju

D. P.
Novi stadion Evertona (Foto: Everton Stadium Twitter)
Novi stadion Evertona (Foto: Everton Stadium Twitter)
Navijači Evertona dobili su mogućnost da zavire u unutrašnjost novog klupskog stadiona koji će biti spreman naredne godine, a kojeg s nestrpljenjem očekuju fanovi širom Engleske.

Stadion na riječnim dokovima u potpunosti je izgrađen, a trenutno su u toku unutarnji radovi. Everton će tako zamijeniti svoj dosadašnji Goodison Park s najmodernijim stadionom u Engleskoj, na obali rijeke Mersey, što daje dodatnu draž kompletnom izgledu ovog zdanja.

Legendarni nogometaš Evertona Phil Jagielka jučer je posjetio radove na stadionu i s ekipom to sve snimio, a onda je videosnimak podijeljen na zvaničnoj stranici novog stadiona na Bramley Moore Docku.

Nekadašnji kapiten obišao je unutrašnjost stadiona, snimio izgled svlačionica, porazgovarao s ekipom koja izvodi radove i sve to približio navijačima u petominutnom videosnimku.

Izgradnja stadiona koštala je više od 700 miliona eura, imat će oko 53.000 sjedećih mjesta i bit će otvoren naredne godine. Očekuje se da Everton zaigra na novom stadionu već na početku sezone 2025/2026, a da otvaranje bude upriličeno i ranije nekim specijalnim programom.

Istovremeno s izgradnjom novog stadiona Everton se susreće s velikim problemima na terenu i van njega. Ekipa godinama jedva zadržava status člana Premier lige, a ove sezone već se suočila s oduzimanjem 10 bodova zbog kršenja pravila Finansijskog fair-playa (FFP).

Popularne Karamele uskoro će se suočiti s još jednom kaznom zbog istog slučaja i ugrožen je njihov status člana Premier lige.