Aidin Mahmutović za Klix.ba
99

VIDEO / "Zaslužujem poziv u reprezentaciju, ali znamo ko igra naprijed"

Piše: Edin Isanović
Aidin Mahmutović
Aidin Mahmutović
Bh. internacionalac Aidin Mahmutović ove sezone sjajno igra u češkim Teplicama. U nekoliko posljednjih prvenstvenih i kup utakmica postigao je šest golova. Pogađao je tako vješto, majstorski. Međutim, njegov klub nalazi se na nezavidnom četrnaestom mjestu.

Napadač Teplica naglašava da je zadovoljan svojim izvedbama.

"Igram dobro, postižem golove i zadovoljan sam. Ipak, Teplice nisu baš dobro plasirane na tabeli. Možemo i moramo biti puno bolji u nastavku. Nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu i da ću pomoći klubu", kaže Mahmutović za Klix.ba.

Nekadašnji nogometaš Čelika napomenuo je kako su trenutne ambicije kluba ostanak u društvu najboljih.

"Došli smo u situaciju da se borimo za opstanak. Ipak, vjerujem da ćemo ostati u elitnom razredu i vratiti se na mjesto kojem pripadamo".

Aidin tvrdi da ne razmišlja o napuštanju Teplica.

"Svi u klubu žele da ostanem i dali su mi novi ugovor na još tri i po godine. Sretan sam ovdje i vidjet ćemo šta će se dešavati. Ako se ukaže dobra prilika naravno da bih volio zaigrati u jačoj ligi. Volim njemački i španski nogomet i bio bih prezadovoljan kada bih jednog dana igrao tamo. Svakako, to će biti teško", skromno tvrdi Mahmutović.

Ističe kako slobodno vrijeme provodi sa suprugom, a najviše se druže sa porodicom klupskog kolege Admira Ljevakovića.

Na kraju je stavio akcent na igre državnog tima.

"Redovno pratim nastupe reprezentacije. Pokazali smo da smo izuzetno kvalitetni i nadam se da se možemo plasirati u Brazil. Što se tiče mog poziva u nacionalni tim moram biti iskren i reći da nemam puno šanse, jer svi znamo ko igra naprijed. Premda mislim da sam zaslužio šansu bar da zaigram u nekom prijateljskom okršaju. Ja ću nastaviti raditi i ko zna, možda nekada dobijem priliku u državnom timu", zaključio je naš sagovornik.