Edin Džeko
0

"Žao mi je što nisam prešao u Juventus"

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Dugo je tokom ljetnih mjeseci trajala "sapunica" s Edinom Džekom u glavnoj ulozi. Zainteresiranih za njegovo dovođenje bilo je mnogo, međutim, bh. napadač ostao je u Wolfsburgu.

Prošlosezonski najbolji strijelac njemačkog nogometnog prvenstva (22 gola u 34 utakmice) nekako je najbliži bio torinskoj "staroj dami", međutim, "vukovi" su odbacili svaku mogućnost njegove prodaje i time mu zatvorili put transfera u Italiju.

Uslijedila su prepucavanja na relaciji Džeko-Wolfsburg, pa čak i prijetnje napadača da će sezonu odigrati loše, ali brzo se bosanskohercegovački reprezentativac "otrijeznio" od takvih misli i nastavio u očekivano jakom ritmu. Nakon četiri bundesligaške utakmice na kontu ima četiri postignuta gola, a nastavi li u istom ritmu ponude za njega pljuštat će i u zimskom transfernom periodu, kao i sljedećega ljeta.

Dok se to ne dogodi Džeko i dalje žali za propuštenom prilikom igranja u Seriji A:

"Ne mogu sakriti činjenicu da mi je žao što nisam došao u Juventus. Do samog kraja prelaznog roka sam vjerovao da će se Wolfsburg i Juve dogovoriti, a posebno nakon što su otvoreni pregovori oko Diega. Nažalost, stvari se nisu razvile na način kakav sam priželjkivao", iskren je Džeko, čije riječi za torinsku Tuttosport prenosi nogometni portal Goal.com.