Unitedova legenda
9

Zaboravili na navijačku pripadnost: Cantona glumi kralja u spotu Liama Gallaghera

DP
Eric Cantona (Foto: Screenshot)
Eric Cantona (Foto: Screenshot)
Objavljen je spot za novu pjesmu Liama Gallaghera "Once", a u njemu se s popularnim pjevačem pojavljuje nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda Eric Cantona. Nogometna legenda Uniteda u spotu glumi kralja, a bivši frontmen benda Oasis glumi njegovog batlera.

Cantona i Gallagher su vrhunac svoje popularnosti u Manchesteru i čitavoj Britaniji doživjeli tokom devedesetih. Napadač Uniteda je žario i palio nogometnim terenima širom Engleske i Evrope, a isto se može reći i za frontmena popularnog benda, samo što je on popularnost stekao sjajnim muzičkim nastupima.

Gallagher je veliki navijač Manchester Cityja. Prošle godine je izjavio da su mu Crveni vragovi na čelu s Cantonom upropastili njegov život tokom devedesetih.

Obojica su zaboravili na navijačku pripadnost i zajedno su sudjelovali u snimanju spota za Gallagherovu pjesmu "Once".

Režiser Charlie Lightening prikazuje "kralja Erica" kako doziva "batlera Gallaghera" da mu dopuni čašu vina. Potom se kralj bez mnogo odjeće šeta po dvorcu, ispija vino i svira na klaviru.

Zatim stavlja svoju krunu, plašt i ide van gdje mu batler otvara vrata njegovog Rolls Roycea.

Videospot je nastao tačno 25 godina poslije Cantoninog kung-fu udarca koji je uputio navijaču. Zbog toga je Cantona dobio zabranu igranja od devet mjeseci, piše Sportbible.