NSBiH
0

Za utakmicu BiH - Katar prodano 1.050 ulaznica

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Za prijateljsku utakmicu između reprezentacija BiH i Katara do ponedjeljka navečer je prodano tek 1.050 karata, potvrdio je za Sarajevo-x.com sekretar za finansije Nogometnog saveza BiH Miodrag Kureš.

Za ovu utakmicu, koja će biti odigrana na stadionu "Grbavica" u 20.15 sati, odštampano je ukupno 10.000 ulaznica. Za istočnu i južnu tribinu odštampano je ukupno 5.000 karata, a cijena karte je pet KM. Za natkrivenu sjevernu tribinu u prodaju je stavljeno također 5.000 ulaznica po cijeni od deset KM. Zapadna tribina je namjenjena gostima i novinarima.

Kureš očekuje da će našu reprezentaciju u ovom meču bodriti oko 8.000 gledalaca.

Selektor Safet Sušić na raspolaganju će imati 19 igrača, a zbog povreda neće moći računati na Rahimića, Muratovića i golmana Begovića. Nakon jučerašnjeg treninga u Hrasnici najavio je da će meč s Katarom početi s trojicom napadača, a sličnu formaciju trebalo bi da postavi i u prvom kvalifikacijskom susretu s Luksemburgom.

Reprezentacija BiH će na teren najvjerovatnije istrčati u sljedećem sastavu: Hasagić, Jahić, Nadarević, Spahić, Mujdža, Mravac, Pjanić, Misimović, Ibišević, Muslimović i Džeko.

Posljednji pripremni meč uoči početka kvalifikacija za EP direktno će prenositi BHT 1.