Prodaja najkasnije od 10. marta
122

Za utakmicu BiH i Grčke u Zenici u prodaji će se naći 10.200 karata

Klix.ba
Nakon što je Nogometni savez BiH dobio veliki broj zahtjeva za kupovinu ulaznica za kvalifikacionu utakmicu BiH - Grčka, koja se 22. marta igra u Zenici, izdali su saopćenje za javnost u kojem ističu da nisu u mogućnosti realizovati ove zahtjeve te navijače podsjećaju da će zbog ograničenog kapaciteta stadiona Bilino Polje u prodaju biti pušteno 10.200 ulaznica.

Prema prijavama koje su dobili, interes navijača iz BiH i inozemstva je nekoliko puta veći u odnosu na broj ulaznica koje mogu pustiti u prodaju.

"Svjesni smo činjenice da, nažalost, mnogi navijači neće biti u mogućnosti da prisustvuju ovoj značajnoj utakmici, međutim, obavezni smo slijediti sve sigurnosne propise, standarde i upute FIFA-e, kao organizatora kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo", ističu iz Nogometnog saveza BiH.

U tom kontekstu, definisani su posebni sigurnosni mehanizmi prilikom prodaje ulaznica, kako bi izbjegli bilo kakve manipulacije. Naime, veći dio ulaznica će biti u prodaji putem partnerske agencije Centrotrans, uz mogućnost kupovine najviše dvije ulaznice za jednu osobu, s tim da se sistemom identifikacije elimiše mogućnost pojavljivanja istih osoba na više prodajnih mjesta, a što bi najviše koristili preprodavci. Također, uspostavljen je i sistem neposredne kompjuterske kontrole prodaje ulaznica koji vrši Savez.

Prodaja ulaznica će biti organizovana u svim većim mjestima na teritoriji cijele BiH, a spisak prodajnih mjesta će biti naknadno objavljen. Planirano je da ulaznice budu u prodaji najkasnije 10. marta 2013. godine, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.