Adrian Justinussen
7

Za osam minuta postigao hat-trick iz slobodnih udaraca, jedan pogodio sa 40 metara

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogomet se u sve većoj mjeri vraća u Evropu nakon što je prošao glavni val pandemije koronavirusa, a s Farskih Otoka dolazi videosnimak koji pokazuje da je nogometaš Adrian Justinussen u jednom meču postigao tri sjajna pogotka iz slobodnih udaraca.

Ovaj 21-godišnji napadač igra za ekipu HB Torshavn, a gostujućoj pobjedi njegovog tima portiv Argira u meču 3. kola Premijer lige rezultatom 5:0 uspio je postići tri fantastična pogotka iz slobodnih udaraca i tako privući veliku pažnju evropske javnosti.

HB Torshavn je u vodstvo stigao u trećoj minuti kada je Dalbud pogodio za 1:0, da bi četiri minute nakon toga Justinussen iz prvog slobodnog udaraca pogodio za 2:0. Bio je to udarac s lijeve strane preko živog zida.

Justinussen u 12. minuti pogađa za 3:0, opet iz slobodnog udarca ali ovaj put s desne strane s nekih 20-ak metara, da bi u 17. minuti pogodio sa 40 metara udaljenosti, doduše uz pomoć život zida.

U međuvremenu je njegov tim dobio crveni karton, ali to nije zaustavilo Justinussena da u 21. minuti, postigne još jedan pogoda, ovaj put nakon solo akcije, za konačnih 5:0 i utakmicu karijere koju će ovaj nogometaš sigurno pamtiti čitav život.