Fudbalski savez Srbije
0

"Za nerede su odgovorni nalogodavci iz Beograda"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić istakao je da se nalogodavci divljanja srpskih huligana na meču s Italijom nisu nalazili u Genovi već u Beogradu.

"Imali smo najave da će se ovo desiti. Ova djeca su samo izvršioci, a nalogodavci su u Beogradu", rekao je Karadžić medijima u Genovi, gdje je trebalo da bude odigrana kvalifikacijska utakmica između Italije i Srbije. No, meč je prekinut zbog divljanja srpskih navijača.

Početak meča kasnio je više od 35 minuta zbog ubacivanja baklji i dimnih bombi na teren. Utakmica je nastavljena kada se situacija smirila, ali samo poslije šest minuta uslijedio je prekid.

Prije utakmice huligani su pravili nerede i po gradu, a bakljom su napali i autobus s reprezentativcima Srbije.

"Ovu bruku i sramotu vidio je cijeli svijet. Dva dana smo se osjećali kao u barutani. Imali smo neprijatnosti tokom treninga, ispred hotela, a evo sada i ovdje. Država mora da reaguje", naglasio je Karadžić.

Meta napada huligana bio je golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković, nekadašnji član Crvene zvezde, koji je postao omražem među navijačima tog kluba poslije prelaska u redove rivalskog Partizana.

Italijanski mediji su prenijeli da je Stojković pogođen bakljom i da je pregledan u bolnicu "San Martino" u Genovi.

"Ne želim zaista ništa da pričam. Sačekajte da sve ovo prođe", kazao je uznemireni Stojković, a bez komentara je bio i njegov saigrač Nikola Žigić.

"Ne znam šta da kažem, ne znam ni šta osjećam", rekao je Žigić.