Postignut dogovor
76

Xavi će danas biti imenovan za trenera Barcelone

E. B.
Xavi Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Xavi Hernandez (Foto: EPA-EFE)
Xavi će uskoro biti imenovan za novog trenera Barcelone, epilog je sinoćnjih razgovora direktora katalonskog kluba Mateua Alemanyja i Rafe Yustea s čelnicima Al Sadda.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta se već dogovorio sa Xavijem koji će naslijediti Ronalda Koemana na klupi Katalonaca, te je preostao teži dio posla - dogovor s katarskim Al Saddom s kojim legendarni Španac ima važeći ugovor do ljeta 2023. godine.

Alemany i Yuste su sinoć pratili utakmicu Al Duhail - Al Sadd (3:3), a nakon meča su razgovarali s čelnicima katarskog kluba.

Jučer je prije utakmice izvršni direktor katarskog kluba Turki Al-Ali izjavio da Xavi ostaje u Al Saddu, no sudeći prema izjavi samog Xavija, dogovor je postignut, prenosi list Marca.

"Jedino razumno je da će se Barcelona i Al Sadd dogovoriti. Svi znaju moju želju i nadam se da će već sutra dogovor biti ozvaničen", poručio je 41-godišnji Xavi za kojeg je Barcelona spremila troipogodišnji ugovor.

Xavi će sporazumno raskinuti ugovor s katarskim klubom, Barcelona će u znak zahvalnosti odigrati prijateljski duel s Al Saddom.