Magath uoči dana odluke
0

"Wolfsburg nije ekipa!"

Totalsport
U subotu je u Süddeutsche Zeitungu izašao veliki intervju s trenerom nogometaša Wolfsburga, Felixom Magathom, koji se teškim riječima obrušio na vlastitu ekipu.

Očito je kritizerstvom Magath odlučio mobilizirati vlastite igrače uoči dvoboja posljednjeg kola, koji danas Wolfsburg igra kod Hoffenheima. Kolo prije kraja Wolfsburg drži 15. mjesto na tabeli, koje ga zadržava u Bundesligi, ali ima isti broj bodova kao i 16-plasirana Borussia iz Mönchengladbacha.

"Ovaj Wolfsburg nije ekipa. Mislio sam da jest nakon pobjeda nad Kölnom i Werderom, ali sam se prošlog vikenda, nakon domaćeg poraza od Kaiserslauterna, uvjerio da nije", rekao je Magath dodavši:

"Moram reći da se ne osjećam odgovornim samo zato što sam ovdje. Došao sam slučajno u trenucima kada sam se spremao otići u inozemstvo. Mislio sam trenirati Cambridge ili Veneziju, ne i Wolfsburg. No, prihvatio sam poziv".

Također je 57-godišnji, očito razočarani stručnjak rekao da namjerava, ispadne li s Wolfsburgom u 2. Bundesligu, sa sobom zadržati sve skupocjene zvijezde, čime bi Wolfsburg postao uvjerljivo najskuplja drugoligaška njemačka ekipa svih vremena. I drugoligaška bi budućnost, izgleda, trebala motivirati Marija Mandžukića i saigrače da daju sve od sebe u Hoffenheimu.