Legendarni Brazilac
0

Vratio je Carlosa iz penzije i zbog toga propušta meč: Čekaju ga sukobi, svađe i prljav teren

D. P.
Roberto Carlos će igrati "Sunday league" (Foto: Bull in the Barne United)
Roberto Carlos će igrati "Sunday league" (Foto: Bull in the Barne United)
Legendarni brazilski nogometaš Roberto Carlos vratio se iz penzije i zaigrat će u engleskom amaterskom nogometu, a iz ekipe će izbaciti čovjeka koji je najzaslužniji za njegovo dovođenje.

Liam Turrall je 29-godišnji software inžinjer, a u slobodno vrijeme igra za amaterski engleski klub Bull in the Barne United. Riječ je o ekipi koja se takmiči u "Sunday leagueu", nogometu za amatere i zaljubljenike gdje ljudi traže predah od poslovnih obaveza.

Nedavno je nekadašnji prvak svijeta s Brazilom objavio na eBayu konkurs u kojem je saopćio da će za pet funti odigrati jednu utakmicu u dresu nekog amaterskog kluba. Na inicijativu Liama Turralla ekipa Bull in the Barne United je istakla kandidaturu i na kraju pobijedila.

Međutim, upravo Turrall ispada iz ekipe nakon što slavni lijevi bek "upadne" na njegovu poziciju. Ipak, istakao je da mu nije žao.

"Ovo je potpuno drugačija igra. Tereni su puni blata i prljavštine, a pomoćne sudije su igrači koji su na klupi ili navijači. Uz sav naš trud definitivno nismo igrači svjetske klase", rekao je Turrall.

Ovaj mladi inžinjer je objasnio Carlosu šta ga čeka igrajući nogomet za svoju dušu koji ga očekuje.

"Svađe, prepucavanja i mnogo faulova su uobičajena pojava. Siguran sam da će biti nekoliko igrača koji žele ostaviti trag na njemu. Ipak, nema sumnje da će nam biti velika prednost", dodao je Turrall.

Čovjek koji je doveo Carlosa u Sunday ligu nada se da će ipak dobiti šansu da zaigra s legendarnim Brazilcem, iako igra na istoj poziciji.