Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zenit ovog tima je davno prošao , pa to svima treba bit jasno
Tako je, zenit je bio juni 2014 i prva pobjeda na SP. Historijski uspjeh za jednu tako malu zemlju (neću da napišem državu jer i nismo država realno). Sve nakon toga je silazna putanja, samo je pitanje gdje ćemo se zaustaviti.
@meldarto ko ? gdje zaustaviti ? nove generacije , nova vremena ...št ce bit pa to niko ne zna
Bili i ostali prosjena ekipa! Nikad nikog jaceg nismo dobili. Cemu dugogodisnje baljezganje i gajenje iluzija da smo neki faktor u svijetu fudbala! Sve jace ekipe su se izredale na nama, i bice toga jos!
Rijetko dobar komentar. Upravo ovako. Promasena formacija i taktika od igraca su napravile samo njihovu blijedu sjenu.
Ma lakse je podnijeti poraz kad vidis da se nasi igraci trude i da izgaraju na terenu ali toga jednostavno nije bilo.Sinoc Belgija nije toliko bila superiorna koliko su nasi igraci,pa i Mesino vodjenje ekipe bili katastrofalni,i onakvom sinjosnjom igrom ne bi ni Andoru dobili.Igraci vrlo spori i staticni,pogotovo srednji red koji je bio ocajan.Svi zajedno jedna velika nula,a rekose da ce dati sve od sebe,aha dje si sta mai.Radijus kretanja ko sestar u pojedinih igraca.Nek se svi napuse blanje
Dobra ideja, nisam se sjetio!!! I on ima muda!!
sad svi pametuju
Pa, evo zašto mi u BiH propadamo, jer nam pamet sole razni levati poput ovoga nekog "stručnjaka". Pa gdje su komentari provjerenih stručnjaka i igraća Ćire, Barbareza, Vahe , Papeta, Salihamidžića, Škore, Bolića, Baljića, Kodre, Rahimića, Misimovića, Envera Marića, Bajevića....... Zar smo spali na ovakve ublehe, pa ovo i Deen tna reći!!! Problem je ŠTA sutra, moramo u Rusiju OTIĆI, a ne samo razloge i pravdanja tražiti!!!
Protiv Kipra ne treba puno mjenajati. Ovaj tim je u redu za Kipar, samo protiv ekipa gdje ne pravis puno sansi i koje su kvalitetne u napadu, to ne ide.
Uglavnom se slazem, samo ne da je 3-5-2 pogresna taktika. Ne znam zasto je zovu 3-5-2, kad je to u stvari 5-3-2, ako se slozimo da je Lulic igrao beka. Zavisno gdje bekovi stoje mogu je zvati i 3-5-2 i 3-3-4. Mogu je igrati timovi kojim odbrana nije bas jaca strana (kao Holandija na svjetskom 2014) i kao sto je kod nas slucaj. No kad igras sa katastrofalnim stoperom, trojicom slicnih igraca u sredini i dva napadaca koji bas nisu nesto brzi onda se protiv Belgije nicem boljem ne mozes ni nadati.
Nek mi neko objasni kako dva stokilasa i jedan dedo (Zuka,Bico,Spaha) da zaustave jedan od najbrzih napada na svijetu,a polivalentni Vranjes i Cocalic na klupi,debitant u ekipi Jajalo debituje u prvom sastavu protiv br. 2 na FIFA rang listi,da bi Mesa pokuso da zakamuflira njegovu izmjenu koristeci dvije izmjene,da dodje Cimi na njegovo mjesto! Mesa,koji na mjesto selektora dolazi sa biroa kao i njegov predhodnik,vrh dubioze iskazuje tako sto def. postavku pocinje sa dva spora klasicna spica?!
nije mi samo jasno od toliko nasih igraca i strucnjaka nasao ovaj da kaze kako smo losi
Na stranu što je Vladavić propali kvazi igrač, analiza mu je 100% ispravna. Meša sa 4-4-2, pređe na 3-5-2. Taktika katastrofa, postavka igre katastrofa, igrači se nisu snašli, niti znali šta se od njih traži. A budimo realni, Belgija je danas velesila, ova ekipa ima domet baraža, uz grčevitu borbu protiv Grčke.
spora odbrana, Jajalo se nije uklopio, Pjanić kao da ne postoji (ne kontam kako se vec drugi selektor zali da ne zna pjanicu naci mjesto u repki), Džeko i Vedo sa godinama na leđima sve sporije trče, na teren izvedeni spori igrači koji ne mogu istrčat kontru...Meša treba DOOOOBRO pogledat tekme sa Kirin kupa i DOOOOBRO prokontat neke stvari
Vladavic u karijeri vise pive popio,nego sto je lopta dodao
LJUDI MOJI U NORMALNIM ZEMLJAMA NAKON OVAKOG DEBAKLA TRENER DA OSTAVKU I ISKRITIKUJE IGRACE JER IMAMO PREVISE NE DODIRLJIVIH !!!!! SLEDECA TEKMA POBJEDIMO KIPAR I LAFO SVE SE ZABORAVI JESMO NAVIJACI NA BATERIJE
navijaču na baterije, de mi navedi JEDNU normalnu zemlju gdje nakon jednog poraza selektor podnosi ostavku? znaci ne dvije nego SAMO JEDNU? vidi se da si i stručnjak na baterije, vjerovatno veoma mlad
Vladavicu lakse malo sa kupi
@Lutvo Redžepagić ..kupovinom clanaka po klixu, ko iz pastete iskaces.
dove,kodže,gabe,napja,rađu,dobar tiiiii....