Stigla ponuda velikana
131

Vladan Kovačević na pragu transfera karijere, u FK Sarajevo trljaju ruke

E. B.
Vladan Kovačević
Vladan Kovačević
Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Kovačević je na pragu transfera karijere, javlja pouzdani španski novinar Santi Aouna.

Novinar Foot Mercata je objavio da je za Kovačevića zainteresovan njemački gigant Bayer Leverkusen koji bi ga rado vidio u svojim redovima kao nasljednika Lukasa Hradeckog.

Aouna javlja da je Bayer ponudio poljskom Rakowu 7 miliona eura za čovjeka koji je bio na spisku reprezentacije BiH, no nije upisao nijedan nastup i odlučio se za odlazak u reprezentaciju Srbije, no prema FIFA-inim pravilima nema pravo nastupa za naše susjede, te je sada praktično igrač bez reprezentacije.

Ukoliko 25-godišnji Banjalučanin zaista ode u Bayer za 7 miliona eura, i u Fudbalskom klubu Sarajevo će zadovoljno trljati ruke.

Prije dvije godine Sarajevo je prodalo Kovačevića Rakowu, a nezvanično se radi o cifri od 500.000 eura plus 15-20 posto od sljedećeg transfera.

Ukoliko je to tačno, a Kovačević pređe u Bayer za 7 miliona eura, Sarajevu bi u najgorem slučaju pripao milion, a u najboljem 1,4 miliona što je svakako velika cifra za naše uslove.