Što je stariji, bolji je
0

"Vječni" Haris Medunjanin igra fenomenalno u Nizozemskoj, s dva nova pogotka je privukao pažnju

K. H.
Haris Medunjanin (Foto: Twitter)
Haris Medunjanin (Foto: Twitter)
Bivši bh. reprezentativac u nogometu Haris Medunjanin ispisao je historiju druge lige Nizozemske nakon što je postao najstariji igrač koji je postigao dva gola na jednoj utakmici.

Njegov Zwolle je sinoć slavio u gostima protiv Willema II rezultatom 3:2, a Medunjanin je postigao prvi i treći gol za svoj tim. U vodstvo su stigli u 12. minuti kada je naš bivši Zmaj pogodio za 0:1, a Vellios u 26. pogađa za 0:2 i donosi gostima veliku prednost.

Schouten pogađa u 30. minuti za 1:2 i vraća domaći tim u vodstvo, a pitanje pobjednika riješio je naš Medunjanin drugim golom u ovom meču i to u 79. minuti. Domaći su do kraja uspjeli postići tek utješni gol i to preko De Leeuwa.

"Haris Medunjanin je sa 38 godina i dva dana postao najstariji igrač koji je postigao dva pogotka u jednoj utakmici Druge lige Nizozemske od kada Opta prikuplja ove podatke, a to je od sezone 2008-2009. Vječan", piše na spomenutoj Twitter stranici Opte.

U ovoj sezoni Medunjanin je odigrao ukupno 16 mečeva za svoj tim, a postigao je šest pogodaka i upisao dvije asistencije.